رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

مصرف غیرطبیعی سرم در کشور

مصرف غیرطبیعی سرم در کشور بیمارستان دی: رئیس سازمان غذا و دارو درباره ی دلیلهای کمبود سرم و همین طور کمبود داروهای آنتی بیوتیک خصوصاً آنتی بیوتیک های مربوط به کودکان در کشور توضیح داد.

دکتر بهرام دارایی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت تامین سرم در کشور و خبرهایی درباره ی کمبود آن، اظهار داشت: باید توجه کرد که ما کمبود سرم در کشور نداریم، بلکه بیش مصرف سرم داریم. امسال مصرف سرم در کشور ۶۰ تا ۷۰ درصد بالا رفته است. این اتفاق طبیعی نیست. باید پرسید مگر اتفاق خاصی رخ داده که این میزان افزایش مصرف سرم را داشتیم؟. البته درست است که گرمای هوا هم افزوده شد، اما با اینحال میزان مصرف بسیار بالا بود.

وی اضافه کرد: آمارنامه دارویی نشان داد که فروش سرم دو برابر شده است؛ چرا باید این اتفاق رخ دهد؟. ظاهرا مشکلاتی در حوزه تجویز و درمان و بخش سرپایی درمانگاه ها وجود دارد. همین طور در اعمال جراحی الکتیو و غیر ضروری مانند زیبایی، اعمال جراحی چاقی، لاغری و... که باتوجه به کاهش کرونا، بالا رفته اند، استفاده از سرم وجود دارد. بدین سبب در مجموع میزان مصرف سرم در کشور بالا رفته است.

دارایی با اعلان اینکه ظرفیت تولید سرم در کشور بالاست و شرکت های تولیدکننده سرم بدون وقفه و بدون تعطیلی بصورت سه شیفت کار می کنند، اظهار داشت: ما باید این مصرف را مدیریت نماییم. همانطور که قبل از این نیز اعلام کردم در طرح دارویاری بحث اصلاح الگوی مصرف دارو و تجویز و مصرف منطقی دارو در دستور کار است. یکی از موارد آن هم شامل همین بحث سرم است که باید به آن پرداخته و این معضل را حل نماییم.

وی اظهار داشت: برای ما قابل قبول نیست که در یک درمانگاهی ۷۰ نفر در نوبت تزریق سرم هستند. یعنی برایشان سرم تجویز شده و در انتظار تزریق سرم هستند. این میزان تجویز و مصرف قابل قبول نیست. باید توجه کرد که ما تامین سرم از محل تولید داخل را با حداکثر توان انجام می دهیم و حتی از مسیر واردات هم تامین سرم را انجام می دهیم، اما مشکل در تولید نیست و من این وضعیت را به عنوان کمبود سرم تلقی نمی کنم، بلکه بیش مصرف است و باید کنترل شود.

دارایی درباره ی بحث کمبود آنتی بیوتیک ها خصوصاً آنتی بیوتیک های مربوط به کودکان نیز اظهار داشت: بحث کمبودی که در آنتی بیوتیک ها اتفاق افتاد، به مشکلاتی در مواد اولیه، قیمت گذاری و همین طور قیمت مواد جانبی مهم در شربت های آنتی بیوتیک مانند قیمت شکر، قیمت شیشه جهت بسته بندی و... بوده است که هم اکنون این مشکلات را رفع کردیم و تولید کافی آنتی بیوتیک ها انجام شده و ان شاءالله به زودی این داروها وارد بازار می شوند.

1401/07/19
تگهای خبر: جراحی , دارو , درمان , زیبایی