کمبود ویتامین ۱۲ب از عوارض رژیم گیاه خواری

کمبود ویتامین ۱۲ب از عوارض رژیم گیاه خواری به گزارش بیمارستان دی، دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: برخی گیاه خواران فقط منابع غذایی گیاهی را مد نظر قرار می دهند اما برخی لبنیات و تخم مرغ را هم به منابع گیاهی اضافه می کنند که این شکل بهترین حالت گیاه خواری است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر منصور رضایی ضمن اشاره به استقبال خیلی از افراد از رژیم گیاه خواری در دنیا اظهار داشت: گیاه خواری یک اصطلاح عام بوده و انواع مختلفی دارد. برخی فقط منابع گیاهی را مد نظر قرار می دهند اما برخی لبنیات و تخم مرغ را هم به منابع گیاهی اضافه می کنند که این شکل بهترین حالت گیاه خواری است.
وی تخم مرغ را دارای بالاترین کیفیت پروتئین حیوانی دانست و اضافه کرد: گیاه خواری در سنین و شرایط مختلف حائز اهمیت می باشد. یک خانم که در سنین باروری است باید توجه خاصی به استخوان بندی و آهن داشته باشد؛ بنابراین باید در رژیم خود تجدید نظر کند.
این دکترای تخصصی تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: در منابع گیاهی به هیچ وجه ویتامین ب ۱۲ وجود ندارد و فقر آن در سالمندان باعث آنمی کشنده می شود و عوارض عصبی غیرقابل برگشتی بروز می دهد.
رضایی همینطور اظهار داشت: فردی که از امروز گیاه خواری را شروع کند سه تا پنج سال ذخایر منابع حیوانی در بدن موجود خود دارد و عوارضی را نشان نمی دهد مگر آنکه ذخایر فقیر باشد.
وی از خطر گیاه خواری در سالمندان و کودکان در سنین رشد سخن گفت و اظهار نمود: نخستین موردی که در بدن کاسته می شود ویتامین ب ۱۲ است که عوارض خویش را نشان داده است. همینطور کاهش ویتامین کا۲ هم باعث دیابت، بیماری های مزمن، سرطان ها و صدمه به سلامتی می شود.
این دکترای تخصصی تغذیه با اشاره به اینکه فرد گیاه خوار از نظر آهن و کلسیم مبتلا به اختلال می شود، تصریح کرد: آهن و کلسیم در بدن شخص گیاه خوار گرفتار کمبود نمی گردد، به شرط آنکه فرد گیاه خوار بسیار ماهر باشد. بنابراین گیاه خواری نباید افراطی باشد و حتما از لبنیات و تخم مرغ هم استفاده گردد و بهتر است طولانی مدت هم گیاه خواری صورت نگیرد.
وی که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، اظهار داشت: باید پنج وعده تغدیه شامل ۳ وعده اصلی و ۲ میان وعده وجود داشته باشد که بهتر است این پنج وعده تنوع داشته باشد.
وی ادرار، عرق، مدفوع و خلط را چهار راه طبیعی دفع سموم خواند و افزود: با خوردن مواد غذایی خوب و دفع سموم، بدن هم پاک تر می شود. میوه ها، سبزی ها، غلات، آجیل ها و دانه ها در سم زدایی بسیار کمک کننده است و اگر لبنیات و تخم مرغ هم کنار آن باشد به شرط رعایت تنوع، سم زدایی بهتر صورت می گیرد.

1401/08/13
تگهای خبر: بیماری , درمان , سرطان , سلامت