سرپرست مركز مدیریت بیماری های واگیر عنوان كرد؛

شیوع سل در کشورهای همسایه ایران نگران کننده است

شیوع سل در کشورهای همسایه ایران نگران کننده است به گزارش بیمارستان دی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، ضمن اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران، میزان شیوع این بیماری در کشورهای همسایه را نگران کننده خواند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، شهنام عرشی، در سمپوزیوم علمی درمان کوتاه مدت سل مقاوم به دارو ضمن اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران اظهار داشت: در طول چند دهه گذشته بخصوص پس از طریق اندازی شبکه های بهداشتی درمانی در کشور شاهد توفیقات بسیاری در تشخیص و درمان بیماری سل بوده ایم. وی ضمن اشاره به میزان شیوع سل در ایران و کشورهای همسایه طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، اضافه کرد: میزان شیوع سل در جهان هم اکنون ۱۳۴ در صد هزار نفر است در حالیکه در ایران ۱۲ در صد هزار نفر است. عرشی، میزان شیوع سل در کشورهای همسایه را بسیار نگران کننده برشمرد و اظهار داشت: میزان شیوع سل در ترکیه ۲۰ در صد هزار، آذربایجان ۷۰ در صد هزار، در افغانستان ۲۰۰ در صد هزار و پاکستان ۲۵۰ در صد هزار نفر جمعیت است. وی ضمن اشاره به اهداف تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت در خصوص کاهش میزان شیوع و موارد سل و کاهش مرگ و میر ناشی از آن تا سال ۲۰۳۰ در دنیا، دستاوردهای ایران در این حوزه را چشم گیر برشمرد. وی با اشاره به اینکه ایران از نظر کاهش شاخص های مذکور از اهداف تعیین شده بسیار جلوتر قرار دارد، این دستاوردها را مرهون تلاش ها و اقدامات صورت گرفته توسط حوزه بهداشت و درمان کشور دانست. عرشی با عنایت به تاثیر پاندمی کرونا بر سیستم تشخیص و بیماریابی سل در کشور اظهار داشت: بعد از این پاندمی در تلاش هستیم مجدداً از نظر شناسایی، درمان و اتصال بیماران به درمان بهتر شویم. وی ضمن اشاره به نقش مهاجران در وضعیت سل در ایران اظهار داشت: در طول سال های گذشته با سیلی از مهاجران از کشورهای همسایه رو به رو شدیم که بیماری سل در آنها بسیار شیوع دارد و با سل مقاوم به درمان دست به گریبان هستند یا درمان سل را به صورت کامل انجام نمی دهند و این مورد بسیار نگران کننده است. سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: متأسفانه خیلی از موارد سل در این مهاجران مقاوم به درمان است که هزینه های بسیار بالایی را به نظام سلامت تحمیل می کند. به قول وی درصورت تشخیص بیمار مبتلا به سل شامل ایرانی و غیرایرانی حتما درمان صورت می گیرد چونکه در صورت عدم درمان سبب آلودگی سایرین می شود. عرشی تصریح کرد: در دو دهه گذشته ۱۵ درصد از موارد شناسایی شده بیماری را افراد غیرایرانی تشکیل می دادند درصورتی که الان این میزان یک چهارم (۲۵ درصد) موارد ابتلاء را شامل می شود. سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در قسمت دیگری از سخنان خود به توزیع جغرافیایی سل در ایران اشاره نمود و بیشترین میزان بروز را دراستانهای سیستان و بلوچستان و گلستان عنوان نمود. وی ضمن تقدیر از دست اندرکاران این سمپوزیوم برگزاری این قبیل برنامه های آموزشی را در جهت درمان بهینه مسلولان و کنترل بیماری در کشور بسیار مؤثر برشمرد.

1402/02/21
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , دارو