محققان می گویند؛

بیماری کبد چرب در افراد HIV با داروی دیابت تسکین می یابد

بیماری کبد چرب در افراد HIV با داروی دیابت تسکین می یابد به گزارش بیمارستان دی، خبرهای خوبی درباره ی دیابت و داروی کاهش وزن Ozempic وجود دارد: تحقیقات جدید نشان داده است که امکان دارد این دارو به تسکین بیماری کبد چرب در افراد مبتلا به HIV کمک نماید.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان داد که شش ماه تزریق هفتگی داروی اوزمپیک (سماگلوتاید) به صورت متوسط ۳۱ درصد کاهش تجمع مضر چربی در کبد بیماران HIV مثبت را به همراه داشت.
علاوه بر این، کارآزمایی نشان داد که ۲۹٪ از شرکت کنندگان بهبود کامل کبد چرب را تجربه کردند، به این مفهوم که چربی کبد آنها به ۵٪ یا کمتر از محتوای کلی کبد کاهش پیدا کرد.
نام بالینی وضعیت مورد هدف کارآزمایی، بیماری استئاتوز کبدی در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) است. این عارضه شایع ترین علت بیماری کبد است و اغلب در افراد مبتلا به چاقی و یا دیابت نوع ۲ رخ می دهد.
افراد مبتلا به HIV هم می توانند به MASLD مبتلا شوند.
در صورت عدم درمان، MASLD می تواند منجر به احتیاج به پیوند کبد شود.
از آنجاییکه اوزمپیک به کاهش چاقی و دیابت نوع ۲ کمک می نماید، محققان به رهبری دکتر «جردن لیک»، از دانشگاه تکزاس، به بررسی این مورد در افراد مبتلا به HIV پرداختند.
این مطالعه شامل ۴۹ فرد مبتلا به HIV بود که ۴۰ نفر از آنها داروهای سرکوب کننده HIV که حاوی نوعی داروهای مهارکننده انتقال رشته اینتگراز بودند مصرف می کردند. این داروها دارای عوارض جانبی افزایش وزن هستند و احتمال ابتلای بیمار به MASLD را می افزایند.
پس از شش ماه تزریق هفتگی اوزمپیک، تیم تحقیق از MRI جهت بررسی کبد بیماران استفاده نمود.
این مطالعه نشان داد که علاوه بر کاهش چشم گیر چربی در کبد، وزن بیماران کاهش پیدا کرد، کنترل قند خون شأن بهتر شد و سطح تری گلیسیرید خون شأن بهبود یافت.
به گفته محققان، یافته ها از این ایده حمایت می کند که Ozempic می تواند سلامت کبد را در افراد مبتلا به HIV افزایش دهد.
تحقیقات بیشتری در حال انجام می باشد تا مشخص شود که آیا افراد مبتلا به HIV نسبت به بیمارانی که به ویروس آلوده نشده اند، نسبت به این دارو (از نظر پاسخ های ایمنی یا التهابی) واکنش متفاوتی نشان می دهند یا خیر.

1402/12/24
11:11:09
5.0 / 5
168
تگهای خبر: التهاب , بیماری , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان