به دنبال قیمت گذاری تجهیزات پزشكی در كشور، مطرح شد

تجهیزات پزشكی گران گردید یا ارزان؟

تجهیزات پزشكی گران گردید یا ارزان؟ بیمارستان دی: به دنبال قیمت گذاری تجهیزات پزشكی در سال جاری، مدیركل تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو، سه راهبرد قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشكی را شرح داد.

دكتر رضا مسائلی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشكی، اظهار داشت: وزارت بهداشت در زمینه قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشكی بسیار جدی است و سه راهبرد را در حوزه قیمت گذاری این تجهیزات و ملزومات دنبال می كند.

وی اضافه كرد: یك راهبردمان این است كه در بعضی تجهیزات و ملزومات پزشكی سیاست كاهش قیمت را دنبال نماییم. بر این اساس در اسفند ماه سال قبل سامانه ای را طراحی كردیم كه قیمت این محصولات را در بازار بین المللی و منطقه ای مورد بررسی قرار دهیم و اگر قیمت این تجهیزات در كشور بالاتر از قیمت بازارهای منطقه ای و بین المللی باشد، طبعا سیاست كاهش قیمت بر روی آنها اعمال می گردد.

مسائلی با اشاره به اینكه راهبرد دوم این است كه قیمت بعضی از تجهیزات و ملزومات پزشكی ثابت بماند، ادامه داد: در عین حال اگر قیمت تجهیزات و ملزوماتی هم نسبت به بازارهای بین المللی كمتر بوده و نیاز به افزایش قیمت داشته باشد، زیر نرخ تورم كشور در این زمینه تصمیم گیری و قیمت هایشان به روزرسانی می گردد.

مدیركل تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار نمود: نكته مهمی كه به آن تاكید می كنم، این است كه بر مبنای قانون تمامی مراكز بهداشتی و درمانی در كشور اعم از دولتی و خصوصی مكلف هستند كه قیمت های رسمی كه از جانب وزارت بهداشت اعلام می گردد و بر روی پایگاه اطلاع رسانی تجهیزات و ملزومات پزشكی وزارت بهداشت به آدرس www.imed.ir گذاشته می شود، مدنظر قرار داده و در آن چارچوب عمل كنند. باید توجه كرد كه در صورت بروز تخلف، دانشگاه های علوم پزشكی هم با متخلفین برخورد می كنند.

مسائلی با اشاره به اینكه نظارت های ما با استفاده از دانشگاه های علوم پزشكی انجام می گردد و پایش دیتاها و پردازش اطلاعات در این حوزه بر عهده ستاد وزارت بهداشت است، تصریح كرد: بنابراین در قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشكی، ما نرخ ها را با نرخ های بازارهای بین المللی و منطقه ای مقایسه كردیم و سه راهبرد كاهش قیمت، ثابت ماندن نرخ و یا افزایش آنها زیر نرخ تورم را پیش برده ایم.

وی همینطور تصریح كرد: مطابق بخشنامه وزارت بهداشت، مراكز درمانی دولتی و خصوصی باید در سقف قیمت های اعلامی، نسبت به خرید اقدام كنند؛ چراكه خرید خارج از لیست imed مجاز نبوده و تخلف به حساب می آید.
پاسخ به گلایه آزمایشگاهیان
وی در ادامه در پاسخ به گلایه های آزمایشگاه های تشخیص طبی نسبت به افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی تجهیزات پزشكی مورد نیازشان، اظهار داشت: قیمت های تجهیزات پزشكی آزمایشگاه های تشخیص طبی بر مبنای فضای رقابتی كه وجود دارد، مشخص می گردد. البته در صورتی كه قیمت این تجهیزات افزایش غیرقابل پیش بینی داشته است، می توانند با عرضه مستندات شان مبحث را به وزارت بهداشت یا سازمان تعزیرات حكومتی منتقل كنند. بطور قطع بر مبنای سوابق موجود، این مورد هم از جانب سازمان تعزیرات حكومتی و هم توسط وزارت بهداشت مورد رسیدگی قرار می گیرد.

1397/02/24
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو