دبیر علمی كنگره فیزیك پزشكی ایران مطرح كرد؛

بهره مندی از فیزیك پزشكی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان

بهره مندی از فیزیك پزشكی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان بیمارستان دی: دبیر علمی دوازدهمین كنگره فیزیك پزشكی ایران، بر اهمیت علم فیزیك پزشكی در درمان بیماران مبتلا به سرطان تصریح كرد و اظهار داشت: یكی از مشكلاتی كه بشر هم اكنون گرفتار آن بوده مسئله سرطان است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر احمد مستعار با اشاره به استفاده از فیزیك پزشكی برای درمان بیماران مبتلا به سرطان، اضافه كرد: در جراحی زمانی كه تومور برداشته می گردد امكان دارد سلول های مجاور توده اصلی هم احتمال سرطانی شدن داشته باشند كه پزشكان تلاش می كنند با استفاده از اشعه، این بخش های باقی مانده از بافت تومورال را از بین ببرند كه این مسئله در واقع ارتباط مستقیمی با علم فیزیك پزشكی دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در آستانه برگزاری دوازدهمین كنگره فیزیك پزشكی ایران، تصریح كرد: این كنگره ۲۸ و ۲۸ تیر ماه ۹۷ در دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته این رشته برگزار می گردد. وی ادامه داد: محور های علمی این كنگره رادیوتراپی و انكولوژی پرتویی، تصویربرداری پزشكی، پزشكی هسته ای، آثار زیست شناختی پرتوهای یونیزان و غیریونیزان بر بافت، دزیمتری پرتوها و حفاظت پرتویی در پزشكی و محیط زیست، تكنولوژی های جدید و كاربرد نانو ذرات در پزشكی و همینطور مدل سازی و شبیه سازی كامپیوتری در پزشكی است. مستعار اظهار داشت: پزشكی هسته ای شاخه از تصویربرداری پزشكی است كه عملكرد یك ارگان با تصویربرداری تشخیص داده می شود، به این طریق كه رادیو دارویی به بدن بیمار و عضو مورد نظر تزریق می گردد و پرتو بعد از آن از عضو ساطع و در بیرون بدن پرتو را آشكارسازی می كند تا ببینند آیا آن ارگان به درستی كار می كند یا خیر. دبیر علمی دوازدهمین كنگره فیزیك پزشكی ایران در ارتباط با محور رادیوتراپی انكولوژی پرتویی، تصریح كرد: یكی از مشكلاتی كه بشر هم اكنون گرفتار آن بوده مسئله سرطان است كه در جوامع مختلف بعنوان یكی از عوامل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری به حساب می آید. همچون روش های متداول درمانی برای سرطان ها، جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی است كه بسته به نوع سرطان و وسعت بیماری امكان دارد از هركدام از این روش ها و یا حتی همزمان از هر سه روش، برای درمان فرد استفاده گردد. مستعار اضافه كرد: در جراحی زمانی كه تومور برداشته می گردد امكان دارد سلول های سرطانی به بافت های مجاور هم نفوذ كرده باشد كه پزشكان تلاش می كنند با استفاده از اشعه این سلول های باقیمانده از بافت تومورال را از بین ببرند كه این مسئله با همكاری پزشكان متخصص رادیوانكولوژی و متخصصین فیزیك پزشكی با برنامه ریزی پلان درمانی بیمار انجام می گردد. در این پلان اینكه اشعه با چه ابعادی و چند میدان و از چه جهتی و با چه میزانی به بخش های سرطانی تابانده شود انجام می گردد و محاسبات لازم با بهره گیری از سیستم های كامپیوتری انجام می گردد. این شاخه از علم فیزیك پزشكی و تكنیك های نوین بكار گرفته شده هم همچون مباحثی است كه در این كنگره مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد.

1397/04/27
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , جراحی