معاون سازمان بهزیستی كشور تشریح كرد

جزئیاتی از تشكیل پرونده اجتماعی خانوارها

جزئیاتی از تشكیل پرونده اجتماعی خانوارها بیمارستان دی: معاون اجتماعی سازمان بهزیستی كشور جزئیاتی از طرح تشكیل «پرونده اجتماعی خانوارها» و فعالیت «مراكز جامع خدمات اجتماعی» را تشریح كرد.

حبیب الله مسعوی فرید در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه طرح تشكیل «پرونده اجتماعی خانوارها» به منظور تجمیع خدمات اجتماعی و مصوبه شورای عالی اجتماعی كشور در سال قبل است، اظهار داشت: در این طرح كه به شكل پایلوت از اسلام شهر شروع شده است، برای شهروندان پرونده اجتماعی خانوار تشكیل می گردد كه فاز طراحی آن تمام شده است. هم اكنون در مرحله تدوین بسته های آموزشی قرار داریم كه شامل جزئیات آموزش هایی است كه باید عرضه شود.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون سازمان بهزیستی با دستگاه های دولتی و بخش های غیردولتی و مردمی شامل سازمان های مردم نهاد و شورای شهر اسلام شهر هم جلسه ای برگزاركرده است، اضافه كرد: نخستین اطلاعات جمع آوری شده برای این پرونده ها شامل اطلاعات دموگرافیك است. یعنی ببینیم كه برای مثال این افراد در سن ازدواج قرار دارند یا نه؟ آیا معلولی در خانواده وجود دارد یا نه؟ همینطور با عنایت به وضعیت جمعیتی خانواده آیا خانواده زن سرپرست است؟ بدین سان می خواهیم اگر این خانواده ها قبلا شناسایی نشده اند، برپایه ساختار اجتماعی خانواده و با عنایت به اولویت ها به آنها خدمات عرضه نماییم.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی افزود: برای مثال اگر در خانواده ای جوانی در آستانه ازدواج قرار دارد، باید برای آموزش های قبل از ازدواج وی برنامه ریزی نماییم. این خدمات قبل از این هم در بهزیستی عرضه می شدند اما رویكرد فعالی نداشتند. رویكرد فعال یعنی اینكه به درب خانه مردم برویم و ببینیم چه كسی به این خدمات نیاز دارد تا در اختیارش قرار بگیرد. همین كار از جانب نظام سلامت در زمینه واكسیناسیون انجام شده است به طوریكه حتی در روستاها هم این خدمات درب منازل مردم عرضه می گردد. به همین نسبت در حوزه اجتماعی به سمت رویكرد فعال می رویم تا مطمئن شویم وقتی وارد منطقه ای می شویم مردم از خدمات اورژانسی اجتماعی بهره مند شده اند.
مسعودی فرید با اشاره به اینكه می خواهیم ابتدا خدمات اورژانسی اولویت دار را به گروه های كم برخوردار بدهیم، اظهار نمود: مدل كار این است كه پس از تشكیل پرونده اجتماعی خانواده، بررسی شود كه خانواده به چه خدماتی احتیاج دارد و سپس به مراكز جامع خدمات اجتماعی ارجاع داده شود. در مراكز جامع خدمات اجتماعی انواع خدمات اجتماعی، مثل مهارت های زندگی، آموزش های قبل از ازدواج و... عرضه می گردد. اخیرا با مسئولان مراكز جلساتی برگزار شده است و آنها آموزش دیده اند. مسئولان این مراكز قبل از این هم با بهزیستی همكاری داشته اند و در ادامه این طرح فعالیت مراكز بزودی آغاز می گردد.
وی در ادامه از اجرای این طرح به شكل پایلوت در اسلام شهر اطلاع داد و اظهار داشت: حداقل پس از یك سال مرحله بعدی طرح در سایر مناطق برگزار می گردد. این كار یك طرح ملی است و باید حساب شده جلو برود. رباط كریم هم بعنوان شهری در نظر گرفته شده است كه مقرر است بهبود وضعیت اسلام شهر با آن مقایسه شود. این كار با گام های علمی جلو می رود و نمی خواهیم دچار تعجیل یا تاخیر شویم. اگر بخواهیم كار را یك دفعه توسعه دهیم امكان دارد دچار هدر رفت امكانات شویم چراكه میلیاردها تومان هزینه به همراه دارد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی خاطرنشان كرد: وزارت بهداشت همكاری خوبی با سازمان بهزیستی انجام داده است تا در بخشی از طرح از ظرفیت های این وزارتخانه استفاده نماییم. بخش های تخصصی و نیمه تخصصی هم به شكل كامل بر عهده سازمان بهزیستی است. در واقع این طرح با همكاری وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعی، وزارت كشور، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی اجرایی می گردد.
مسعوی فرید با اشاره به اینكه قبل از این خدمات بهزیستی مثل غربالگری یا انواع آموزش ها به شكل پراكنده انجام می شد، اظهار نمود: اما می خواهیم با این طرح خدمات تجمیع شوند تا هم دسترسی مردم راحت تر شود هم پوشش و بهره وری افزایش یابد. این طرح به جمع آووری اطلاعات هم كمك می نماید و برای مثال نشان داده است كودكی كه از چند بخش خدمت می گیرد در مجموع چه خدماتی دریافت كرده است. نرم افزاری هم در سازمان بهزیستی در حال طراحی است كه تمام جزئیات خدمات عرضه شده به خانواده ها در آن جمع آوری و به شكل الكترونیكی ثبت می گردد.

1397/07/18
تگهای خبر: بهداشت , خدمات , دسترسی , سلامت