نامه انجمن رادیوتراپی انكولوژی به وزیر بهداشت؛

نفوذی ها در وزارت بهداشت مانع پیشرفت رشته رادیوتراپی هستند

نفوذی ها در وزارت بهداشت مانع پیشرفت رشته رادیوتراپی هستند بیمارستان دی: اعضای انجمن رادیوتراپی انكولوژی در نامه ای به وزیر بهداشت، بر لزوم برخورداری بیماران مبتلا به سرطان از درمان های جامع و علمی تاكید نمودند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، اعضای انجمن رادیوتراپی انكولوژی طی نامه ای سرگشاده به سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، اعلام كردند: در حالیكه درمان سرطان در كشور ما از سالیان دور توسط رشته ای جامع به نام رادیوتراپی انجام می شد. مدعیان جدید با نفوذ زیاد در وزارتخانه، مانع بزرگی را در پیشرفت این رشته تولید كردند و این معضل عمدا یا سهوا سالیان سال بدون هیچ اقدام قاطعی در وزارت بهداشت ادامه یافت و به مشكلی مزمن تبدیل شد. حل مشكلات و معضلات مزمن در سیستم های اداری و آموزشی نیازمند شجاعت و تدبیر است و تنها از عهده كسانی بر می آید كه دل در گرو رفع مشكلات زندگی مردم داشته و این شجاعت و تدبیر را برای آرامش آنان بكار گیرند. در حالیكه درمان سرطان در كشور ما از سالیان دور توسط رشته ای جامع به نام رادیوتراپی انجام می شد. مدعیان جدید با نفوذ زیاد در وزارت خانه، مانع بزرگی را در پیشرفت این رشته تولید كردند كه مسئولین مختلف با علم به حقانیت این رشته و مزایای آن برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به سرطان توان رفع آنرا نداشتند و این معضل عمدا یا سهوا سالیان سال بدون هیچ اقدام قاطعی در وزارت بهداشت ادامه یافت و به مشكلی مزمن تبدیل شد. بر همین مبنا جداسازی شیمی درمانی از رادیوتراپی كه منشا درمان های ناكامل و ساب اپتیمال و اتلاف منابع مالی سلامت و عدم حصول نتایج درمانی رضایت بخش باوجود صرف هزینه های فراوان بود رواج یافت. انجمن رادیوتراپی انكولوژی در دوره های مختلف، نسبت به این رویه ها، معترض بوده و مشاوره ها و هشدارهای كارشناسی خویش را به مسئولان وقت عرضه داده است ولی طبق معمول با تصمیماتی محافظه كارانه، مسائل به آینده موكول و در نهایت، پیچیده و پیچیده تر شد. با شروع وزارت جنابعالی با روحیه عملگرایانه ای كه از آن جناب سراغ داشتیم و حساسیتی كه برای نخستین بار در بحث های مربوط به درمان سرطان عرضه كردید، امیدها برای حل این مشكل مزمن شكفته شد و با جمع آوری اطلاعات كارشناسی كه شخصا در آن ورود كردید و بعد از سفر به كشورهایی كه سیستم درمان سرطان با استانداردهای روز داشتند، برای نخستین بار و در ماه های پایانی سال ۱۳۹۵، تصمیماتی شجاعانه و مبتنی بر تدبیر و به دور از محافظه كاریهای متداول را عرضه كردید كه اگر بی كم و كاست و بدون انحراف ابلاغ می شد، تاثیراتی شگرف و مبارك در سیستم سلامت و درمان سرطان كشور بجا می گذاشت. متاسفانه، در هنگام ابلاغ این تصمیمات، بندها و اضافاتی توسط سیستم اداری دبیرخانه شورای تخصصی به آن ملحق شد كه تدابیر مزبور را از حیز انتفاع ساقط و عملا مصوباتی غیر قانونی و عجیب و غریب همچون فلوشیپ یك رشته تخصصی در رشته ای دیگر، تفكیك هیئت علمی از غیر هیئت علمی برای ارائه خدماتی كه هر دو گروه دوره های كامل تخصصی مربوط را دیده و به دریافت مدرك تخصصی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی نائل آمدند از آن خارج شد كه نه تنها مشكلات را برای مردم و متخصصین هر دو رشته درگیر حل نكرد نگرانی های بیماران را بیشتر كرده و یاس و ناامیدی را بیشتر از پیش در دل متخصصین این رشته قدیمی به همراه داشت. پیگیری های مختلف طی یك و نیم سال قبل در دبیرخانه شورای آموزش پزشكی و تخصصی نه تنها حاصلی نداشته بلكه بارها مصوبات خود شورا همچون ابلاغ كوریكولوم هم مورد شك و تردید قرار گرفته و برنامه های علمی كه توسط همكاران ما تدارك دیده شده بدون امتیاز گذاشته شد و برخوردها آنچنان غیر منطقی بود كه ما را بر آن داشت برای تحقق آنچه كه حق مردم است و بطور قطع مد نظر حضرتعالی هم بوده از مراجع قانونی پی گیر شویم كه روندی طولانی خواهد بود. درخواست داریم تا جهت صیانت از سلامت بیماران مبتلا به سرطان و برای برخورداری این بیماران از درمان های جامع و علمی، بندهای غیر كارشناسی نشست ۸۵ را كان لم یكن نمایید و طبق رسم و عادت مرسوم و مالوف، كوریكولوم آموزشی رادیوتراپی انكولوژی را بدون اضافات و بندهای ملحقی آن، كه حاصل تدبیر و دقت نظر حضرتعالی بوده است همانند آنچه كه برای سایر رشته ها اتفاق افتاده ابلاغ فرمایید. اعضای هیئت مدیره انجمن رادیوانكولوژی( رادیوتراپی انكولوژی) آمادگی كامل برای ادای توضیحات حضوری برای شما را دارند.

1397/07/25
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پزشك , پزشكی