عضو كمیته علمی كنگره گوارش و كبد ایران مطرح كرد؛

تاثیر واكسیناسیون در شیوع بیماری التهابی روده، مهم ترین راه تشخیص

تاثیر واكسیناسیون در شیوع بیماری التهابی روده، مهم ترین راه تشخیص بیمارستان دی: عضو كمیته علمی هجدهمین كنگره گوارش و كبد ایران، توضیحاتی در مورد بیماری التهابی روده یا IBD عرضه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، همایون واحدی، در آستانه برگزاری هجدهمین كنگره گوارش و كبد ایران در ارتباط با بیماری التهابی روده یا IBD، اظهار داشت: این بیماری یكی از بیماری های گوارشی بوده كه در غرب ۴۰ الی۵۰ سال زودتر از شرق (ایران) بوجود آمده است. این فوق تخصص گوارش و كبد، اضافه كرد: دلایل مختلفی همچون رژیم غذایی نامناسب و بی تحركی سبب بروز این بیماری گوارشی می گردد البته بهتر شدن بهداشت و انجام واكسیناسیون هم در شیوع آن بی تأثیر نبوده است چون كه اگر كنترل بیماری های عفونی انجام گیرد بیماری های التهابی بیشتر بروز می یابد و در واقع زمانی كه بدن گرفتار عفونت شود تولید آنتی بادی سبب مقاومت بدن خواهد شد. واحدی اظهار داشت: این بیماری به صورت كلی به دو دسته كولیت اولسراتیو و كرون تقسیم بندی می گردد كه در نوع كولیت گرفتاری مربوط به مخاط روده بزرگ است و با علائمی همچون اسهال خونی و خونریزی بروز می یابد در حالیكه كرون در هر جایی از دستگاه گوارش از دهان تا مقعد می تواند فرد را درگیر كند و به عبارتی هم مخاط و هم زیرمخاط و عضله را تحت تأثیر قرار می دهد. وی افزود: كرون علایم آن بیشتر با درد شكم، انسداد شكمی و گاهی اسهال، خونریزی، تب و كاهش وزن همراه می باشد. این فوق تخصص گوارش و كبد، اظهار داشت: هم اكنون با داروهای كنونی كمبودی نداریم و اخیراً هم داروهایی در كشور تولید می گردد كه سبب بهتر شدن كیفیت زندگی این افراد و كاهش ناشی از عوارض آن می گردد. واحدی عموان كرد: كولونوسكوپی مهم ترین آزمایش برای تشخیص بیماری التهابی روده است. در این فرایند از یك لوله باریك به همراه یك دوربین استفاده می گردد تا بدین سان یك دید مستقیم از داخل روده به پزشك داده شود. با این روش حتی زخم های كوچك و التهابات خفیف هم قابل مشاهده هستند. اگر بخشی غیر طبیعی به نظر برسد، برای بررسی بیشتر پزشك از این بخش نمونه برداری می كند. دیگر آزمایش ها برای تشخیص بیماری التهابی روده آزمایش خون برای بررسی علائم التهاب یا عفونت است. هجدهمین كنگره بین المللی بیماری های گوارش و كبد توسط انجمن متخصصین گوارش و كبد با همكاری پژوهشكده بیماری های گوارش و كبد، ۹ الی ۱۱ آبان ۹۷ در مركز بین المللی همایش های رازی برگزار می گردد.

1397/07/28
تگهای خبر: التهاب , بهداشت , بیماری , پزشك