رئیس سازمان غذا و دارو مطرح كرد؛

كاهش ۳۳درصدی واردات مواد اولیه و موثره دارویی

كاهش ۳۳درصدی واردات مواد اولیه و موثره دارویی بیمارستان دی: رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: افزایش ظرفیت تولید مواد اولیه دارویی از ۵۴ درصد به ۶۷ درصد، ظرف دو سال، عملا ۳۳ درصد وابستگی صنعت دارو به واردات این مواد را كاهش داده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، غلامرضا اصغری، با اشاره به رشد چشمگیر و مثال زدنی تولید مواد اولیه دارویی در كشور طی سال ۱۳۹۶ و نیمه نخست سال ۱۳۹۷، اظهارداشت: به رغم همه تهدیدها و فشارهای اقتصادی، ظرفیت های فراوانی در بخش های علمی، فناوری و صنعتی در كشور وجود دارد كه با تولید و توسعه شبكه های تعاملی مناسب و حمایت های به هنگام دولت، می توان گام های بلندی به سمت خودكفایی و تحقق اقتصاد مقاومتی برداشت و این موفقیت، نمونه بارز این ادعاست.وی اضافه كرد: جهشی كه امروز در تولید مواد اولیه و موثره دارویی ظرف مدت كوتاهی شاهد می باشیم كه تولید ۵۴ درصدی مواد اولیه در سال ۹۵، به ۶۷ درصد رسیده و عملا ۳۳ درصد نیاز و وابستگی صنعت دارو را به ماده اولیه و ماده موثره وارداتی كاهش داده است، چشمگیر و مثال زدنی است و البته كماكان و با همین شتاب و در سایر وجوه این صنعت هم قابل تجربه و تداوم است.اصغری در ادامه با اشاره به اینكه تولید داخلی دو سوم مواد اولیه دارویی مورد نیاز صنعت دارو در نوع خود یك ركورد كم نظیر منطقه ای و بین المللی است، تصریح كرد: جا دارد كه در این میان از انگیزه، تدبیر و تلاش های فعالان این حوزه، سندیكا و تولیدكنندگان مواد اولیه دارویی تقدیر و تشكر كرد.رئیس سازمان غذا و دارو، ابراز امیدواری كرد: با تخصیص بهینه ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی كه مورد موافقت مقام معظم رهبری قرار گرفته و حداقل ۲۰ درصد از یك میلیارد دلاری كه به پشتیبانی از تولید مواد اولیه كالاهای اساسی اختصاص یافته است به تولیدكنندگان مواد اولیه دارویی و دارو، شاهد تسریع برنامه های توسعه ای و ارتقای كمی و كیفی تولید مواد موثره دارویی و داروی ایرانی باشیم.

1397/08/18
تگهای خبر: دارو , سازمان غذا و دارو , فناوری