یك روانپزشك مطرح كرد؛

نقش روابط زوجین در افزایش رفتارهای پرخطر جنسی

نقش روابط زوجین در افزایش رفتارهای پرخطر جنسی بیمارستان دی: دبیر كمیته اعتیاد انجمن علمی روانپزشكان ایران، اختلالات كاركرد جنسی را از عواملی عنوان نمود كه می تواند منجر به افزایش رفتارهای پرخطر جنسی شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، رضا دانشمند، در سومین گردهمایی بین المللی و هفتمین سمینار سراسری ایدز، اظهار داشت: در رفتارهای پرخطر جنسی اطلاع رسانی ها و آگاهی بخشی ها عموما برای گروه هدف جوانان و نوجوانان بین ۱۸ تا ۲۵ سال صورت گرفته است، درحالی كه فعالیت های جنسی محدود به این گروه سنی نیست. وی با اشاره به حجم تبلیغاتی وسیع رسانه ای درباب رفتارهای جنسی و عوارض و ناكامی های ناشی از آنها در جوانان و نوجوانان به تبیین اصول مربوط به مدل درمانی مذكور همچون داشتن توقعات متناسب و واقع بینانه زوجین، دستیابی به آرامش و لذت، توجه به تمایلات زوجین، توجه به هدف اصلی رابطه جنسی در زوجین و نگرش مثبت به رابطه جنسی پرداخت. به قول این روانپزشك، در گذشته برای درمان اختلالات كاركرد جنسی بر عوامل روانشناختی و ارتباطی تاكید می شد و سپس مدلهای طبی و دارویی باب شد كه كارآیی چندانی باز نداشت. اما امروزه استفاده از مدل درمانی رفتارهای جنسی به حد كفایت خوب در نظر گرفته میگردد. دانشمند، پنج هدف اصلی رابطه جنسی زوجین را كه باید همزمان مورد توجه قرار گیرد تولید مثل، كاهش اضطراب، لذت جنسی، افزایش اعتماد به نفس، رضایت و نزدیكی در رابطه زناشویی عنوان نمود و با تاكید بر اهمیت رابطه جنسی در تحكیم خانواده و رضایتمندی زوجین اضافه كرد: درصورتی كه روابط زناشویی از كیفیت خوبی برخوردار باشد افراد كمتر به رفتارهای پرخطر روی می آورند و این می تواند یك راهكار مناسب در این مقوله باشد. آذرخش مكری باز در این پانل علمی با اشاره به افزایش شیوع بیماری ایدز از راه رفتارهای پرخطر جنسی در جامعه اشاره كرد: با مداخلات صحیح و كاهش رفتارهای پرخطر جنسی و تعدد شركای جنسی می توان مانع گسترش اچ آی وی شد اما این سوژه نیازمند مداخلات جدی در ابعاد مختلف است. این متخصص روانپزشكی رابطه جنسی را یك مهارت برشمرد كه با زندگی واقعی درهم تنیده است و مفهومی تكامل یابنده در سراسر زندگی است و اشاره كرد: زوجین باید انتظارات خود در این خصوص را با یكدیگر بیان كنند تا مبادا عدم رضایتمندی و ناكامی موجب انجام رفتارهای پرخطر جنسی شود. وی ضمن تبیین دلایل عدم ثبات روابط جنسی وعوامل در رابطه با دلزدگی جنسی زوجین اشاره كرد: افزایش شركای جنسی و سوژه دلزدگی جنسی زوجین موضوعی نگران كننده است كه در كنترل آن باید به ترویج و ارتقای فرهنگ عمومی بپردازیم. مكری اشاره كرد: تقویت و تحكیم بنیان خانواده نیازمند زیرساخت های نسلی است و مداخلات بسیاری را می طلبد.

1397/09/07
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دارو