داروی چند میلیاردی آمریكایی در لیست دارویی ایران

داروی چند میلیاردی آمریكایی در لیست دارویی ایران بیمارستان دی: دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران، در واكنش به نبود داروی گران قیمت «اسپینرازا» در لیست دارویی كشور، اظهار داشت: هنوز هیچ شركت دارویی داوطلب واردات این دارو نشده است.

دكتر شكوفه نیكفر در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: فهرست دارویی هر كشور محور سیاست های ملی دارویی آن كشور است كه بر مبنای شاخصه هایی تدوین می گردد. وی با عنوان این مطلب كه هر دارویی برای قرار گرفتن در لیست دارویی هر كشور می بایست چند خصوصیت از جمله دسترسی بیمار به دارو، كیفیت و ایمنی دارو، قابل خرید و مصرف منطقی را داشته باشد، اضافه كرد: محوریت فهرست دارویی برای آن كشور، انتخابی از كل داروهایی است كه در دنیا تایید می گردد. نیكفر با تاكید بر اینكه دارو برای بررسی به منظور قرار گرفتن در لیست دارویی می بایست مطالعات بالینی را داشته باشد، خاطرنشان كرد: داروهای مورد تایید در دنیا برای قرار گرفتن در لیست دارویی ایران، می بایست تایید ایمنی داشته باشند. همچنین، ثابت شود اثربخشی مناسب دارد. دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران، افزود: مسئله هزینه اثربخشی دارو، مبحث مهمی است كه بر مبنای آن، دارو وارد پروتكل های درمانی یك كشور می گردد. نیكفر به بازوهای تامینی در بازار دارویی اشاره كرد و ادامه داد: آنچه در شاخصه های سیاست های دارویی قابلیت تامین وجود دارد، مبحث بازوهای تامینی دارو است. وی اضافه كرد: شركت های تولیدی یا وارداتی به عنوان بازوهای تامینی دارو تلقی می شوند. نیكفر به داروی «اسپینرازا» اشاره كرد و اظهار داشت: در مورد این دارو، هنوز هیچ شركتی اعلام آمادگی نكرده كه می تواند آن را فراهم كند و هر زمان كه شركتی اعلام آمادگی برای واردات این دارو داشته باشد، فایل پرونده خوانده می گردد. دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران، اضافه كرد: مسلما چنین دارویی كه در سال اول آن بیش از ۴ میلیارد تومان هزینه دارد، و سالانه ۲ میلیارد تومان هزینه نگهداری بیمار با این دارو است، هزینه اثربخشی ندارد. نیكفر با اشاره به عنوان داروهای «اورفان» برای تامین نیازهای دارویی بیماری های بسیار نادر، اظهار داشت: بیماری SMA۱ هم از جمله بیماری های بسیار نادر است كه اصولا برای تامین داروهای این قبیل بیماری ها در تمام دنیا، راهكارهایی وجود دارد تا فشار مالی كمتری به بیمار از جهت هزینه سنگین دارو، تحمیل شود. وی با اشاره به قیمت بسیار گران داروی «اسپینرازا»، اضافه كرد: در خیلی از اوقات حاكمیت نمی تواند همه هزینه ها را پرداخت كند و می بایست با استفاده از دیگری این هزینه ها حمایت شود. نیكفر با تاكید بر این مطلب كه حق عادلانه بیمار است كه به داروهای مورد نیازش دسترسی داشته باشد، خاطرنشان كرد: از سوی دیگر، باید بتوانیم توانمندی فراهم كردن حق را داشته باشیم. وی با عنوان این مطلب كه تابحال هیچ شركت دارویی برای تامین این دارو در كشور اعلام آمادگی نكرده است، اظهارداشت: به رغم آمادگی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای بررسی اثربخشی این دارو، ولی هنوز داوطلب نداشته ایم. لذا، در چنین شرایطی، به بیمار سفارش می گردد می تواند از هر راهی دارو را تهیه كند و ما تسهیلات ورود آن را فراهم می كنیم. دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران، اظهار داشت: داروی اسپینرازا یك داروی جدید است كه در سال ۲۰۱۶ به تایید FDA آمریكا رسیده و هنوز بر سر اثربخشی آن اختلاف نظر وجود دارد. داروی spinraza با نام ژنریك NUSINERSEN به صورت ویال های ۱۲ و ۵ میلی گرم در كمپانی BIOGEN آمریكا تولید می گردد. این دارو برای درمان بیماری SMA ( SPINAL MUSCULAR ATROPHY) تاییدیه FDA را در اواخر ۲۰۱۶ و اوایل ۲۰۱۷ دریافت كرده است كه به صورت مستقیم داخل مایع مغزی و نخاعی تزریق می گردد. در شروع درمان سه دوز به به فاصله ۱۴ روز و دوز چهارم با فاصله ۳۰ روز تزریق نخاعی می گردد و در ادامه هر ۴ ماه یك دوز مصرف می گردد.

1396/08/24
تگهای خبر: بیماری , دارو , درمان