قابل پیشگیری ترین علل تولید سرطان در دنیا

قابل پیشگیری ترین علل تولید سرطان در دنیا به گزارش بیمارستان دی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی اظهار داشت: عفونت ها (ویروس هپاتیت، B C، میكروب عامل زخم معده و ویروس زگیل تناسلی) قابل پیشگیری ترین علل تولید سرطان در دنیا هستند.

دكتر سید احمد هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اضافه كرد: دو میلیون مورد از سرطان ها در سطح جهان ناشی از عفونت ها هستند كه اغلب افراد كمتر از ۵۰ سال را مبتلا می كنند.
وی خاطرنشان كرد: ویروس های هپاتیت B، C، از علل عمده سرطان كبد در دنیا هستند كه با استفاده از تزریق خون آلوده، سرنگ مشترك در داروهای تزریقی در افراد معتاد و فعالیت جنسی منتقل می شوند.
این مسئول اضافه كرد: افلاتوكسین سم ناشی از قارچی است كه روی مواد غذایی نظیر حبوبات، آجیل و نان كه به درستی نگهداری نشده اند، رشد می كند و سبب تولید سرطان كبد می شود.
او همینطور بیان كرد: میكروب هلیكو باكتر پیلوری علت اولیه زخم و التهاب معده است كه می تواند در ابتلاء به سرطان معده نقش داشته باشد، بنابراین درمان این عفونت می تواند از بروز نوع خاصی از سرطان معده جلوگیری كند.
هاشمی همینطور در مورد ویروس HPV (پاپیلوم كه منجربه زگیل تناسلی می شود) بیان كرد: این ویروس رایج ترین عفونتی است كه با استفاده از آمیزش جنسی اتفاق می افتد، این عفونت در زنانی كه گرفتار آن هستند در نهایت برطرف می شود امادر بعضی از آنها به عفونت دائمی تبدیل می شود كه از عوامل خطر تولید سرطان گردن رحم است.
وی ادامه داد: در این راستا به همه زنان در معرض خطر این عفونت سفارش می شود كه واكسن HPV را دریافت نمایند.
این مسئول خاطرنشان كرد: توجه به اصول بهداشت فردی و عمومی، انجام واكسیناسیون به موقع، رعایت اصول ایمنی تزریق، مصرف درست و به جای آنتی بیوتیك های تجویز شده توسط پزشك از مهمترین راهكارهای ساده برای محافظت در مقابل عوامل عفونی است.

1397/11/09
تگهای خبر: التهاب , بهداشت , پزشك , پزشكی