در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

دست دولت در جیب صنعت دارو، لطمه های بوروكراسی اداری

دست دولت در جیب صنعت دارو، لطمه های بوروكراسی اداری بیمارستان دی: نایب رییس سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، یكی از اشكالات پیش روی صنعت داروسازی كشور در سال رونق تولید را، بوروكراسی اداری دانست.

عباس كبریایی زاده، در گفتگو با خبرنگار مهر، به مشكلات صنعت داروسازی كشور پارسال اشاره نمود و اظهار داشت: این مشكلات ناشی از ناكارآمدی هایی بود كه در انجام وظایف بخش های مختلف دولت وجود داشت، به خصوص در نظم دادن و انضباط در تخصیص ارز به نیازهای صنعت داروسازی و تأمین نقدینگی مورد نیاز صنعت بود. چونكه دولت به سبب دیركردهایی كه در پرداخت ها به سازمان های بیمه گر داشت، بیمه ها به همان نسبت به داروخانه ها پرداخت داشتند و داروخانه ها باز به شركت های پخش و در نهایت این پرداختی ها به شركت های دارویی با تأخیر صورت می گرفت.وی افزود: البته در ۶ ماهه دوم سال قبل با اصلاح مدیریتی و پیگیری های وزارت بهداشت، شاهد بودیم كه شرایط در تخصیص ارز مورد نیاز صنعت داروسازی كشور بهتر شد.كبریایی زاده به شعار سال ۹۸ كه «رونق تولید» نامگذاری شده است اشاره نمود و اظهار داشت: اگر بخواهیم رونق تولید در كشور اتفاق بیافتد، دولت باید روان تر كار كند و دیوان سالاری حاكم بر دولت كه در بخش های مختلف وزارت بهداشت، بخش بازرگانی وزارت صمت، گمرك و نظام بانكی ایجاد شده، مهم ترین عامل ركود در صنعت داروسازی كشور است.وی افزود: صنعت داروسازی برای گرفتن مجوز، هم اكنون نیازمند ستاندن مجوزهای بسیار بسیار طولانی و بوروكراتیك است كه در این پروسه باید انتظار بروز فساد اداری را داشته باشیم. متأسفانه هر روز شاهد یك مانع جدید از جانب گمركات، سازمان توسعه تجارت، وزارت بهداشت، نظام بانكی و…، برای شركت های تولیدی در كشور هستیم.كبریایی زاده اشاره كرد: اگر به دنبال رونق تولید هستیم، باید ابزارهای آنرا فراهم نماییم كه مقرون به صرفه كردن تولید است. امروز شاهد می باشیم كه انواع عوارض و مالیات ها از بخش تولید گرفته می شود و قیمت تمام شده كالا در كشور روز به روز در حال افزایش می باشد.وی گفت: آشفتگی كه در تأمین خیلی از كالاهای پشتیبان وجود دارد، متأسفانه قیمت تمام شده كالا در كشور را بالا برده است.كبریایی زاده اشاره كرد: اگر می خواهیم رونق تولید اتفاق بیافتد، باید بوروكراسی «مرگ آور» كه موجب لطمه صنعت شده و فساد اداری كه در گوشه و كنار نهادها و دستگاه های دولتی وجود دارد و محصول همین بوروكراسی و دیوان سالاری اداری است، برچیده شود.وی اضافه كرد: دولت نباید دستش را در جیب صنعت كند تا بتواند نیاز مالی خودش را از این محل، تأمین و آنرا به بدترین شكل هزینه كند.كبریایی زاده اظهار داشت: خرج این دولت بزرگ و ناكارآمد را عمدتاً باید مردم و صنایع پرداخت كنند و همین عوامل موجب می شود قیمت تمام شده كالا در كشور افزایش پیدا كند.نایب رئیس سندیكای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران اشاره كرد: انتظار صنعت از مسئولان، این است كه كاری بكنند تا قیمت تمام شده كالا در ایران مقرون به صرفه و قابل رقابت با كالاهای خارجی باشد و فشارهای وارده بر صنعت را كم كنند.

1398/01/22
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , دارو , داروخانه