بروز سونامی سالمندی در ایران تا ۳۰ آینده

بروز سونامی سالمندی در ایران تا ۳۰ آینده بیمارستان دی: معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به افزایش رو به رشد جمعیت سالمندان كشور، بر لزوم توجه به راهكارهای پیشگیرانه در مسایلی نظیر بیماری های قلبی عروقی تاكید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر مریم حضرتی در آیین گشایش یازدهمین كنگره قلب خاورمیانه و چهارمین كنگره مداخلات پیچیده قلبی كه برگزاری آن تا ششم اردیبهشت ماه در شیراز ادامه دارد، با اشاره به اینكه رشد جمعیت در ایران به سمت سالمندی پیش می رود و ۹ درصد از جمعیت كشور را سالمندان می سازند، اظهار داشت: تا ۳۰ سال آینده، جمعیت كشور با یك سونامی سالمندی مواجه می شود، بطوریكه مطابق آمار در سال ۲۰۳۰ میلادی از هر چهار نفر، یك نفر بالای ۶۰ سال وجود دارد.

وی اضافه كرد: سرعت رشد جمعیت سالمندی در ایران به اندازه ای بالا و رو به رشد است كه باید اقدامات لازم برای جلوگیری از بیماری های مردم را آغاز و برنامه ریزی كرد؛ چونكه پیش بینی می شود رشد جمعیت سالمندی كشور در ۳۰ سال آینده به ۲۲ تا ۲۵ درصد برسد و این امر نیاز به مراقبت را در جامعه بالا می برد.

حضرتی با اشاره به اهمیت مراقبت و لزوم رشته پرستاری در ۱۰ سال آینده، یكی از دلیلهای اصلی جذب پرستاران در ایران و دیگر كشورها را همین امر دانست و با تاكید بر نقش پرستاران در جلوگیری از بیماری های غیرواگیر كه در راس آن، بیماری های قلبی عروقی است، بیان كرد: در برنامه ریزی معاونت پرستاری وزارت بهداشت در مراقبت از مردم، در سه سطح پیشگیری برنامه ریزی های لازم انجام شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در این خصوص عنوان كرد: سطح نخست بر حضور پرستاران در آموزش و توانمندسازی مردم تاكید شده كه از مهمترین راه های پیشگیری است؛ در سطح دوم، پرستاران ارشد در كلینیك های پرستاری برای آموزش مردم بعنوان یك لزوم، فعالیت دارند و برای نمونه به آموزش مردم در چگونگی استفاده از دارو می پردازند.

وی افزود: پویش فشار خون برای ۱۱۹ هزار ایرانی، به مدت سه روز با همت پرستاران سراسر كشور انجام شد كه تلاشی در همین راستا بود، این برنامه بیست و هفتم اردیبهشت باز از طرف وزارت بهدشت به صورت یك برنامه وسیع در دستور كار قرار گرفته و اجرایی می شود.

حضرتی با این تاكید كه مهمترین نیاز برای بستری در منزل به مدت طولانی، پوشش بیمه ای مراقبت در منزل است، اظهار داشت: برای نمایش خدمات در منزل، هزار مركز در كشور وجود دارد كه ۷۰۰ مركز آن فعال است و پوشش بیمه ای در این زمینه شامل پنج بیماری می شود كه در شورای عالی بیمه سلامت پذیرفته شده و در شش استان از قبیل كرمان، همدان، تهران و یزد تحت پوشش بیمه سلامت قرارمی گیرد.

بنابر اعلام وبدا، معاون پرستاری وزارت بهداشت درانتها ابراز امیدواری كرد كه تمام افرادی كه نیاز به دریافت خدمات درمانی در منزل دارند، از پوشش بیمه ای برخوردار شوند.

1398/02/06
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , بیمه