وزیر بهداشت مطرح كرد

نقش ماماها در افزایش نرخ رشد جمعیت كشور

نقش ماماها در افزایش نرخ رشد جمعیت كشور به گزارش بیمارستان دی وزیر بهداشت با اشاره به اینكه جمعیت كشور سیر نزولی پیدا كرده و این مورد بسیار درست است، اظهار داشت: در این زمینه ماماها می توانند بعنوان مهم ترین ابزار به كار گرفته شوند و موضوعاتی نظیر مراقبت های پیش از زایمان، مراقبت از زنان و پیشگیری از مرگ و میرهای ناشی از حاملگی نقش بسزایی داشته باشند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، سعید نمكی در حاشیه همایش روز ماما در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشبختانه نظام بهداشتی و درمانی ما در میان ۲۲ كشور شرق مدیترانه بعنوان یكی از الگوهای بسیار پیشرفته و مترقی، تلقی می شود؛ به صورتی كه خیلی از كشورهای منطقه تلاش می كنند از الگوهای ما برای توسعه زیرساخت های بهداشتی خود استفاده كنند.
وی ادامه داد: ماماها بعنوان یكی از اركان اصلی نظام سلامت در كاهش مرگ و میر مادران بر اثر زایمان ها، در كاهش مرگ و میر نوزادان، حذف بیماری كزاز و در اصلاح الگوهای تغذیه ای مراقبت های قبل و پس از زایمان در زنان آبستن نقش بسیار مهمی را ایفا كرده اند.
نمكی افزود: در حوادث سال اخیر هم ماماها تمام تلاش خویش را برای نجات جان زنان آبستن به كار گرفتند و توانستند كار بسیار عظیم و افتخار آفرینی را رقم بزنند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینكه در جهت استفاده از ماماها در نظام عرضه خدمت در مراكز بهداشتی درمانی و در مراقبت های زنان آبستن به خارج از مراكز بهداشتی و درمانی و به شكل تله مدیسین و آموزش های از طریق دور استفاده خواهیم كرد، اضافه كرد: برنامه ریزی كرده ایم تا بتوانیم از این ابزار كارآمد یعنی ماماها استفاده نماییم. تلاش داریم تمام این عزیزان را در جایگاه مناسب به كار بگیریم، یكی از كارهایی كه می خواهیم از ماماها بشدت استفاده نماییم، در جهت فرمایشات مقام معظم رهبری برای بحث جمعیت است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: جمعیت كشور سیر نزولی پیدا كرده و این مورد بسیار درست است. ماماها می توانند بعنوان مهم ترین ابزار به كار گرفته شوند و موضوعاتی نظیر مراقبت های پیش از زایمان، مراقبت از زنان و پیشگیری از مرگ و میرهای ناشی از حاملگی نقش بسزایی داشته باشند.
وی اظهار داشت: ماماها می توانند در مراكز ناباروری هم كمك زیادی به ما كنند. با برنامه ریزی كه انجام داده ایم در آینده نزدیك از تمام ظرفیت مامایی در كشور استفاده خواهیم كرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینكه برنامه ترغیب به انجام زایمان طبیعی از سال ۹۳ اجرا شد، اظهار داشت: در این برنامه درصدد هستیم كه حدود ۶۰ درصد از زایمان ها در كشور به صورت طبیعی صورت گیرد. در این زمینه با توسعه مراكز درمانی كه در كشور ایجاد شده، حركت بسیار خوبی صورت گرفته است. در خیلی از استان ها به این هدف رسیده ایم و در بعضی از استان ها از هدف عقب هستیم كه علل آنرا واكاوی خواهیم كرد.

1398/02/07
تگهای خبر: آموزش , ابزار , بهداشت , بیماری