در نامه ای به رئیس رسانه ملی مطرح شد؛

بیمه ها باید از تحمیل فشار بر اقشار لطمه پذیر در بخش سلامت بكاهند

بیمه ها باید از تحمیل فشار بر اقشار لطمه پذیر در بخش سلامت بكاهند بیمارستان دی: رئیس كل سازمان نظام پزشكی در نامه ای خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما خواهان تنویر افكار عمومی درباب تعرفه های پزشكی شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدرضا ظفرقندی، در نامه ای به علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما، نوشت: به دنبال پخش بخش خبری ۲۰: ۳۰ مورخه جمعه ۹۸/۲/۰۶ از شبكه دوم سیما با سوژه تعرفه های پزشكی، مطالبی را جهت تنویر افكار عمومی و تذكر به تهیه كنندگان آن برنامه، عنوان می كنم. ۱- بر خلاف متن گزارش، شورای عالی نظام پزشكی هیچگاه افزایش ۷۰ درصد تعرفه های تشخیصی و درمانی را مصوب نكرده بلكه پیشنهاد افزایش جز حرفه ای تعرفه كه معادل دستمزد است برابر افزایش سراسری نرخ حقوق و دستمزدها و میزان افزایش جز فنی كه معرف وسایل مصرفی و تهیه سخت افزار است، برابر نرخ تورم را نمایش كرده است. پس طرح سوژه افزایش ۷۰ درصد برای تعرفه ها توسط شورای عالی سازمان مصداق نشر اكاذیب بوده و قابل پیگیری قانونی می باشد. ۲- بنا بر مفاد مصوبه مجلس شورای اسلامی، تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی ابتدا در شورای عالی بیمه سلامت بررسی شده و سپس تصویب جهت تأیید به هیئت دولت نمایش می گردد در حالیكه شورای عالی بیمه سلامت در این زمینه تابحال تشكیل نشده است. ۳- در مورد نظرات نمایندگان مجلس توجه شما را برای نمونه به مصاحبه آقایان عبدالرضا عزیزی، اكبر تركی، همایون هاشمی و بهروز بنیادی در اعتراض به تعرفه های اعلام شده جلب می نماییم، شایسته بود نظر دو گروه نمایندگان موافق و مخالف در گزارش ذكر می شد. ۴- مسلماً در چنین شرایط سخت اقتصادی فشار بر اقشار لطمه پذیر جامعه در بخش سلامت خواسته هیچیك از سطوح نظام سلامت نیست، لیكن كاهش این فشار بایست با نقش آفرینی و حمایت سازمان های بیمه گر صورت گیرد و تحمیل هزینه های درمان اقشار لطمه پذیر از محل فشار بر سایر گروه های اجتماعی اخلاقی و منصفانه نیست. ۵- بر خلاف گزارش مربوطه افزایش پیشنهادی شورای عالی نظام پزشكی برمبنای قوانین دائمی بودجه و مبانی محاسباتی شورای عالی بیمه بوده و استفاده از عبارات «افزایش بی قانون تعرفه ها» یا «افزایش بی حساب و كتاب تعرفه ها» غیر واقعی است. ۶- تغییر مبانی محاسباتی ضرایب تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در قالب طرح تحول سلامت برمبنای طرح و مبانی قابل تأمل ولی برمبنای منابع ناپایدار بنا شده است و اصلاح تعرفه ها برمبنای كتاب ارزش نسبی خدمات سلامت و اصلاحات آن صورت گرفته كه منبعی مستند و قابل قبول برای خیلی از كشورهای جهان می باشد. لازم به ذكر است تغییرات تعرفه ها در سال های ۹۳ و ۹۴ بر پایه كاهش شكاف تعرفه اعلامی سال های قبل و قیمت تمام شده خدمات بوده و توجیهی برای اعلام تعرفه های غیر منطقی آینده نمی باشد. این تغییر تعرفه صرفاً در مورد ضرایب k اعمال شده و مشمول حق ویزیت نبوده است. ۷- استفاده از عبارات جهت دار «برخی پزشكان ناراضی»، «پزشكان قانون گریز»، «پزشكان خوش اشتها»، «اعتراض مرسوم»، «افزایش بی حساب و كتاب»، «چماق زیرمیزی»، «افزایش بی قانون تعرفه ها»، «اهداف شخصی» و استفاده از فشار اقتصادی بر جامعه جهت توجیه تصمیمات غیر كارشناسی و ناعادلانه در تعیین تعرفه های درمانی نه تنها شایسته و زیبنده یك رسانه ملی نیست بلكه حتی سفارشی بودن چنین گزارش هایی را به ذهن متبادر می نماید. ۸- جامعه پزشكی كشور در همراهی با جامعه و تقدم منافع مردم بر خود نه تنها بر قسم نامه پزشكی بلكه در تعهد بر كتاب مقدس قرآن پایبندند و خوشبینانه آرزومندند كه برنامه سازان و تهیه كنندگان این برنامه ها باز روزی قسم نامه ای را در رعایت اخلاق، عدالت، انصاف و بی طرفی امضا نمایند.

1398/02/11
تگهای خبر: بیمه , پزشك , پزشكی , خدمات