مدیركل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت خبر داد؛

راه اندازی بیمارستان های محلی در شهرهای زیر 50 هزار نفر

راه اندازی بیمارستان های محلی در شهرهای زیر 50 هزار نفر به گزارش بیمارستان دی مدیركل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، از طریق اندازی بیمارستان های محلی و شبكه ای در كشور اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، بهزاد كلانتری، در دوره ملی توانمندسازی روسای بیمارستان های دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی كشور، اظهار داشت: برپایه نظریه موسسه ملی تحقیقات آمریكا در سال ۲۰۱۶، سیستم های بهداشتی مبتنی بر جامعه و سیستم های درمانی مبتنی بر نیاز است كه با مدیریت مشترك آنها نظام سلامت ایجاد می شود. امروزه بیمارستان ها بعنوان بخش مهمی از نظام سلامت، باید مروج سلامت باشند. وی ادامه داد: برپایه مطالعات، ۴۵ تا ۵۵ درصد هزینه بیمارستان ها، صرف هزینه های پرسنلی، ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینه ها مربوط به دارو و تجهیزات پزشكی، ۴ تا ۵ درصد از هزینه ها صرف هزینه های تغذیه ای و همچنین، به صورت متوسط ۱۲ درصد از هزینه ها به هزینه های كارپردازی مربوط می شود. كلانتری با اشاره به اینكه با استفاده از مداخلات مدیریتی، می توان هزینه بخش های پرهزینه بیمارستان ها را كم كرد، اظهار نمود: همینطور اداره اقتصادی بیمارستان ها باید منجر به افزایش بهره وری و در نتیجه كاهش اصولی هزینه ها شود.

مدیركل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت تصریح كرد: یكی از طریق هایی كه می توان خدمات را با بهترین كیفیت و بهره وری بالا عرضه داد، ایجاد بیمارستان محلی است. كلانتری با اشاره به اینكه ۸۳ درصد بیمارستان های ۳۲ تختخوابی كارایی لازم را ندارند، افزود: این بیمارستان های ۳۲ تختخوابی امكان دارد در آینده برپایه شرایط اجتماعی به بیمارستان محلی تبدیل شوند. وی از طریق اندازی بیمارستان های محلی در شهرهای كوچك زیر ۵۰ هزار نفر، كه شرایط ایجاد بیمارستان ۳۲ تختخوابی را ندارند اطلاع داد و اظهار داشت: البته این شهرها از لحاظ شاخص هایی همچون، بیمارپذیری، راه های ارتباطی و نزدیكی به مركز استان هم مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

كلانتری در تشریح عملكرد بیمارستان های محلی بیان كرد: در این بیمارستان ها، خدمات اورژانس شبانه روزی، بستری كمتر از ۲۴ ساعت و خدمات تخصصی پایه به صورت سرپایی، عرضه خواهد شد. وی افزود: ایجاد بیمارستان های زنجیره ای در برخی از نقاط دنیا با اتصال یك بیمارستان مركزی به چند بیمارستان صورت می گیرد، اما در دیدگاه ما، ایجاد بیمارستان های زنجیره ای به تحت پوشش قرار دادن چند بیمارستان كوچك به بیمارستان های بزرگ و قرار گیری آنها در نظام سطح بندی و ارجاع، صورت می گیرد.

كلانتری خاطرنشان كرد: ۲۵ درصد از نیروهای انسانی را نیروهای مدیریتی و پشتیبانی می سازند. در حالیكه، در دنیا این میزان ۱۵ درصد است كه در این زمینه اختلاف زیادی با دنیا داریم و یكی از طریق هایی كه می توان این فاصله را كم كرد، ایجاد بیمارستان شبكه ای است. در نظام شبكه ای كشور، می توان ۶۲۴ بیمارستان دولتی را در چارچوب ۲۰۰ هلدینگ بیمارستانی اداره كرد.

وی اظهار داشت: ایجاد دو نوع بیمارستان محلی و شبكه ای، در دستور كار وزارت بهداشت قرار داشته و تدوین دستورالعمل های آنها هم در مراحل انتهایی است.

مدیركل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، اظهار نمود: همچنین، آئین نامه بیمارستان های مستقل و دستورالعمل مربوط به آن هم بازبینی شده و اقدامات كارشناسی دقیقی هم صورت گرفته است و امیدواریم تا یكی دو هفته آینده ابلاغ شود.

كلانتری در انتها تصریح كرد: ضوابط انتصاب روسای بیمارستان ها در معاونت درمان تدوین شده و برای معاونت توسعه ارسال خواهد شد. امیدواریم، این ضوابط بزودی با امضای معاون درمان و توسعه ابلاغ شود تا از این پس، انتصاب ها بر مبنای آن صورت گیرند.

1398/03/31
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پزشك , پزشكی