رئیس مركز تحقیقات سلامت مردان؛

امكان باروری در بیماران شیمی درمانی به حداقل می رسد

امكان باروری در بیماران شیمی درمانی به حداقل می رسد بیمارستان دی: رئیس مركز تحقیقات سلامت مردان، با اشاره به اینكه درمان بیماران سرطانی امكان دارد روی سلول های باروری اثرات مخربی ایجاد كند، از امكان فریز اسپرم و تخمك در چنین افرادی پیش از شیمی درمانی خبرداد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید جلیل حسینی، در مراسم افتتاح آزمایشگاه بیوبانك، آندرولوژی و ژنتیك در بیمارستان شهدای تجریش، ضمن معرفی مركز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری كمك به ارتقای سلامت، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی به زبان ساده در سطح جامعه را یكی از مهم ترین اهداف این مركز دانست. استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه امكان باروری در افرادی كه تحت شیمی درمانی هستند به حداقل می رسد، اظهار نمود: داروهای درمان سرطان و یا شیمی درمانی می توانند به سلول های اسپرم زا لطمه جدی وارد كنند. ایشان سپس هدف اصلی از طریق اندازی آزمایشگاه بیوبانك، آندرولوژی و ژنتیك دردانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را فریز سلول جنسی اسپرم آقایان عنوان نمود و اظهار داشت: با راه اندازی این آزمایشگاه بیماران مبتلا به سرطان بعد از اتمام دوره درمان می توانند از اسپرم فریز شده خود برای بچه دار شدن استفاده كنند. رئیس مركز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، در ادامه حفظ بافت های نرمال در آزمایشگاه بیوبانك را برای فعالیت های پژوهشی و بررسی های ژنتیكی و فراژنتیكی موثر دانست و ابراز امیدواری كرد كه دستاوردهای این آزمایشگاه در درمان و تشخیص سریع تر سرطان ها كمك كننده باشد. افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، نیز در این مراسم مركز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری را بعنوان مركزی موثر و یونیك در سطح دانشگاه و كشور معرفی نمود و اظهار داشت: این مركز تابحال اقدامات موثری در امتداد ارتقای سلامت مردان انجام داده است. وی با اشاره به اهمیت پژوهش و تحقیق در دانشگاه اظهار داشت: توجه و تمركز دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی به پژوهشی تمایز یافته است، این تمایز می تواند در سه سطح گروههای علمی، استاد و محقق و یا پژوهش متمایز تعریف شود. زرقی در ادامه بابیان اینكه گاهی در بعضی حوزه ها از سلامت مردان غافل شده ایم، لزوم توجه به سلامت مردان را خواهان شد. وی از اعلام شیوه نامه واحد همتاپروری در امتداد توسعه كیفی و كمی تحقیقات آگاهی داد و اظهار داشت: در امتداد ارتقاء توانمندی دانشجویان كه در مقاطع تحصیلات تكمیلی هستند شیوه نامه و برنامه واحد همتا پروری، جهت فراخوان دریافت پروپوزال گرانت های تحقیقاتی در نظر گرفته شده است. زرقی در ادامه اذعان داشت: همتا پروری تلاشی سنجیده برای حفظ و توسعه سرمایه های فكری و دانشی برای آینده و تشویق افراد به پیشرفت است، مسئله همتا پروری و استعداد یابی در دانشگاه كه اصلی ترین تولید كننده دانش و اطلاعات در جامعه است بسیار مهم می باشد چونكه برون داد هر دانشگاه تربیت نیروی انسانی با اخلاق، ماهر و متخصص است. بگفته وی، یكی از مهم ترین موضوعاتی كه در دانشگاه تعقیب می شود، پژوهش های جامعه نگر است. زرقی، توجه به آحاد جامعه و پاسخگویی اجتماعی را یكی از اهداف دانشگاههای نسل چهارم دانست و توضیح داد: باید نتیجه تحقیقات و نتایج مطالعات به زبانی ساده به مردم منتقل شود.

1398/04/16
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پزشك , پزشكی