زیكا هنوز تهدیدكننده است

زیكا هنوز تهدیدكننده است بیمارستان دی: با برجسته شدن اخبار مربوط به سرخك و ابولا، فراموش كردن هراس سال 2016 میلادی از شیوع زیكا و تهدید آن برای سلامت جهانی آسانتر شد و این در شرایطی است كه در آن سال در برزیل، ویروس زیكا به تولد هزاران نوزاد ناقص به سبب آلوده شدن مادرانشان به این ویروس در دوره حاملگی منجر گردید و ترس و نگرانیِ بسیاری را در سراسر قاره اروپا برانگیخت.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در آن مدت با وجود تلاش سخت مقامات برای توقف گسترش این ویروس، زیكا به سرعت در سراسر آمریكای لاتین و كارائیب منتشر گردید و در بهار و تابستان به ایالات متحده رسید كه منجر به عفونی شدن بیشتر از ۲۰۰ نفر در فلوریدا و تگزاس شد و سفر افراد بی شماری را به این مناطق استوایی لغو نمود.
سپس ظاهرا یك شبه تب این بیماری همه گیر از بین رفت و توجه عمومی از آن دور شد. این در حالی بود كه زیكا هنوز از بین نرفته و ناپدید نشده بود.
یك متخصص بیماری های عفونی كودكان در این رابطه اعلام نموده از آن جایی كه زیكا هنوز از بین نرفته اما توجه جهان و رسانه ها دیگر به آن معطوف نیست، می تواند حتی خطرناك تر از گذشته عمل كند، چونكه دیگر مردم نسبت به آن آمادگی ندارند.
این ویروس كه عموما به وسیله نیش پشه پخش می شود، هنوز هم در برزیل و دیگر كشورهایی كه در مركز این اپیدمی قرار داشتند و قاره آفریقا كه دو سال پیش برای اولین بار این ویروس را از آمریكا دریافت كرد، می چرخد و منتشر می شود.
متخصصان بتازگی متوجه شده اند كه این چرخه بسیار قبل تر از شیوع زیكا در سال ۲۰۱۶ میلادی منجر به نقصها مادرزادی در نوزادان آسیایی شده بود.
نگرانی دیگر در مورد مكان هایی است كه پشه های ناقل این بیماری بومی آن هستند اما تابحال مواردی كه زیكا بطور محلی منتقل شده، نادیده گرفته شده است.
سازمان جهانی بهداشت بتازگی گزارشی درباره زیكا منتشر نموده كه ۶۱ كشوری كه جمعیت های زیاد و متراكم دارند همچون چین، مصر و پاكستان و هم چنین خیلی از كشورهای آفریقایی را در لیست خود آورده است.
حتی برزیل نیز هنوز نسبت به این ویروس لطمه پذیر است. در سال ۲۰۱۶ میلادی جنوب این كشور خصوصاً شهر "سائوپائولو" تحت تاثیر زیكا قرار گرفت. انتظار می رود كه شرایط ناشی از تغییرات اقلیمی طیف وسیعی از پشه های ناقل زیكا را گسترش داده و ده ها میلیون نفر در معرض خطر ویروس زیكا یا سایر بیماری هایی كه این پشه شیوع می دهد، قرار بگیرند.
پشه های ناقل زیكا در طول تابستان در ایالات متحده نیز گسترش می یابند، هر چند به عقیده كارشناسان با عنایت به تهویه مطبوع همیشگی هوا در اغلب مناطق، محافظ های پنجره ها در بیشتر ساختمان ها و اقدامات كنترل حشرات در سراسر این كشور، احتمال شیوع گسترده زیكا در آمریكا پایین است.
هم اكنون تعداد موارد جدید مبتلاشدن به زیكا كم است، این در شرایطی است كه - در سال قبل نزدیك به ۲۰ هزار مورد در برزیل كشف شد كه به نسبت ۲۰۰ هزار مورد در زمان اوج شیوع در كشورهایی مانند آنگولا، تایلند، ویتنام كمتر بود.
هم اكنون متخصصان تحقیقاتی در خصوص این كه آیا افرادی كه قبل تر به زیكا مبتلا شده اند تا آخر عمر از مبتلاشدن به آن در امان اند یا این مصونیت منحصر به زمان محدودی است، انجام می دهند.
با عنایت به این كه در خیلی از كشورها موارد مبتلاشدن به این ویروس به سبب ننگی كه در مورد این نوع ویروس وجود دارد، گزارش نمی گردد، مقامات بهداشتی جهانی در جلوگیری از شیوع آن ناامید شده اند. با این وجود این مقامات تاكید می كنند باید اضطراری بودن وضعیت در مورد ویروس زیكا در تمامی كشورها حس گردد.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش جدید خود اذعان داشته هیچ راهی برای فهمیدن این كه ویروس زیكا هنوز در ۸۷ كشوری كه قبل تر در آنها شیوع داشته، وجود دارد یا خیر، وجود ندارد. از همین رو در سفارش هایی مبهم از زنان حاملگی كه به این كشورها سفر می كنند خواسته تا جوانب احتیاط را رعایت كرده و لباس های پوشیده و رنگ روشن به تن كنند و از وسایل دافع حشرات نیز استفاده كنند.
متخصصان آگهی داده اند كه جهان برای شیوع بعدی زیكا و دیگر ویروس های نزدیك به آن همچون چیكونگونیا، تب زرد و دنگی آماده نیست.
بنا بر گزارش نیویورك تایمز، هم چنین امیدهایی برای تولید واكسن های زیكا نیز افول یافته است، هر چند نمونه هایی از این واكسن ها در حال آزمایش است اما آزمایش اثربخشی آنها با عنایت به فروكش كردن تب این بیماری دشوار است.




منبع:

1398/04/17
13:16:48
5.0 / 5
4146
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , سلامت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان