تب كریمه كنگو واكسن ندارد

تب كریمه كنگو واكسن ندارد بیمارستان دی: رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تشریح مهمترین راهكارها برای پیش گیری از انتقال ویروس تب كنكو و اقدامات مقابله ای انجام شده، اظهار داشت: درحال حاضر با وجود تلاش های صورت گرفته واكسن معتبر و تایید شده ای برای این بیماری شناسایی نشده ولی این مساله در دستور كار كشورهای پیشرو در زمینه درمان همچون ایران قرار دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر بهزاد امیری در سمپوزیوم "تب خونریزی دهنده كریمه كنگو" كه در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اهمیت بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو با اشاره به اینكه منبع اصلی این بیماری كنه ها هستند، اظهار داشت: این ویروس بین كنه ها و مهره داران وحشی و اهلی در چرخش است و با عنایت به نامحدود بودن آمار كنه ها و اینكه درصد بالایی از كنه های ایران ناقل این ویروس هستند، بدین سبب حذف این بیماری امكانپذیر نیست.
آمار مرگ و میر این بیماری در كشور ما حدودا 13.5 درصد است
وی با اشاره به اینكه كاهش میزان بروز این بیماری و همین طور كاهش میزان مرگ و میر مبتلایان از اهداف كنترلی وزارت بهداشت است، افزود: میزان مرگ و میر این بیماری بین 10 تا 40 درصد گزارش شده است و در كشور ما طی 20 سال قبل بیشتر از 1420 مورد مبتلاشدن به بیماری گزارش شده كه از این تعداد 190 مورد فوت كرده اند. یعنی آمار مرگ و میر این بیماری در كشور ما حدودا 13.5 درصد بوده است.
تب كریمه كنگو واكسن معتبری ندارد
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به تهدید انتقال این بیماری از انسان مبتلا به افراد سالم، اشاره كرد: درحال حاضر با وجود تلاش های صورت گرفته واكسن معتبر و تایید شده ای برای این بیماری شناسایی نشده ولی این مساله در دستور كار كشورهای پیشرو در زمینه درمان همچون ایران قرار دارد.
وی با اشاره به تاثیر مستقیم تغییرات اقلیمی بر آمار كنه ها، اظهار داشت: گزارش شده كه آمار كنه ها در سال های پس از خشكسالی و كم بارانی افزایش یافته و همین طور این كنه ها توسط پرندگان مهاجر به مناطق مختلف منتقل می شوند.
امیری با اشاره به اینكه متاسفانه آمار دقیقی از میزان شیوع و بروز این بیماری در سایر كشورهای منطقه نداریم، اظهار نمود: سالانه بین 10 تا 15 هزار مورد از این بیماری در جهان به وجود آمده ولی تعداد اندكی از آنها شناسایی می شود.
وی با اشاره به اهمیت شناسایی گروه های در معرض خطر این بیماری، اشاره كرد: افرادی كه با دام ها سر و كار دارند و همین طور كاركنان كشتارگاه ها در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
امیری در ارتباط با راه های انتقال این بیماری بوسیله كنه، عنوان كرد: ویروس بیماری تب كریمه كنگو بوسیله گزش مستقیم كنه و یا به صورت غیرمستقیم بوسیله دام آلوده و به انسان منتقل می شود و همین طور این ویروس بوسیله بیمار مبتلا در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به سایرین منتقل می شود.
وی با اشاره به اینكه هنوز گزارش مستندی در ارتباط با انتقال این بیماری بوسیله تماس جنسی ارائه نشده است، اظهار نمود: با این وجود سفارش ما این است كه افراد مبتلا از تماس جنسی با دیگران تا زمان بهبودی كامل علائم بیماری اجتناب كنند.
پرندگان عامل اصلی انتقال كنه ها به سایر مناطق جغرافیایی
امیری با اشاره به اینكه بیشتر از 80 تا 90 درصد موارد انتقال ویروس این بیماری به انسان بوسیله گزش كنه و یا تماس انسان با خون و ترشحات آلوده است، عنوان كرد: در مورد پرندگان نیز باید چند نكته مطرح شود اول آنكه پرندگان به ویروسCCHF حساس نبوده و به این بیماری مبتلا نمی شوند و تا كنون عامل این بیماری از پرندگان منتقل نشده است. همین طور از لحاظ سرولوژی آنتی بادی این بیماری ازپرندگان شناسایی نشده است، بااین حال ازآنجاكه كنه ها علاقه فراوانی به خون پرندگان دارند به بدن آنها چسبیده و از همین طریق به گستره های جغرافیایی مختلف منتقل شده و این ویروس را پخش می كنند.
وی با تاكید بر اهمیت دقت در تشخیص و شناسایی زودهنگام این بیماری، عنوان كرد: به اعتقاد بنده آنچه در پزشكی ما مغفول مانده و هر روز نسبت به روز قبل كمرنگ تر می شود گرفتن یك شرح حال كامل و مفید از بیماران است كه نقش بسیاتر مهمی در تشخیص زودهنگام و صحیح بیماری دارد.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به اینكه تمام موارد مشكوك این بیماری برای تشخیص به آزمایشگاه پاستور ارسال می شود، اظهار داشت: در همین پروسه كیس های قطعی برای ثبت به وزارت بهداشت اعلام می شوند و بدین سبب سفارش ما به مراكز درمانی و بهداشتی تبعیت از دستورالعمل های وزارت بهداشت در ارتباط با نحوه تشخیص و ارسال نمونه های مشكوك برای آزمایش است.
مهمترین راه ها برای پیش گیری از انتقال بیماری
ایشان سپس با اشاره به مهمترین راه ها برای پیش گیری از انتقال بیماری، اظهار نمود: نخستین راه پیش گیری از گزش كنه هست كه بنا بر این به افراد در معرض خطر سفارش شده كه از لباس های بلند، پوشیده و روشن استفاده گردد و در قسمت های دیگر بدن از مواد ضد گزش حشره استفاده كنند. بهسازی محیط برای جلوگیری از ورود و ازدیاد كنه ها در محل های دامپروری و پیش گیری از ترشحات و خون آبه های انسان و یا حیوان بعضی از این راهكارهاست.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در خاتمه با اشاره به نكات موثر پس از ذبح دام نیز عنوان كرد: سفارش اصلی ما این است كه گوشت حداقل تا 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری و بعد استفاده و قطعه قطعه شود و جگر و سایر امحا و احشا كه خون بیشتری دارند تا 48 ساعت در دمای پایین نگهداری شوند. همین طور ویروس CCHF نسبت به حرارت حساس است و اگر در دمای 56 درجه به مدت 30 دقیقه و یا 60 درجه به مدت 15 دقیقه حرارت ببیند از بین می رود.

1398/05/16
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی