وزیر بهداشت؛

طرح تحول سلامت را با بضاعت های اقتصادی دنبال می نماییم

طرح تحول سلامت را با بضاعت های اقتصادی دنبال می نماییم به گزارش بیمارستان دی وزیر بهداشت اظهار داشت: طرح تحول سلامت را منطبق با بضاعت های اقتصادی دنبال می نماییم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سعید نمكی، روز دوشنبه در همایش پوشش همگانی سلامت در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشكی ایران، اضافه كرد: امروز اگر بعنوان كشور جمهوری اسلامی ایران برای گام برداشتن به سمت پوشش همگانی سلامت، مصمم قدم بر می داریم، به خاطر استقرار مراقبت های بهداشتی اولیه مستحكم است. سال ها پیش به خاطر استقرار نظام مراقبت های بهداشتی اولیه خیلی خوب درخشیدیم و مورد توجه كارشناسان سازمان جهانی بهداشت بودیم. ایران بعنوان الگو برای كشورهای در حال توسعه عنوان شد و این اتفاق را مدیون كسانی هستیم كه شاید در خاك خفته اند، اما در یادها مانده اند. بهورزان عزیزی كه در اقصی نقاط كشور بعنوان سربازان خط مقدم این فعالیت ملی تلاش كردند. پرستاران، پزشكان، تكنسین های اورژانس و تمام معلمان دانشگاه های علوم پزشكی كه در ادغام آموزش پزشكی در نظام عرضه خدمت تلاش كردند. وی افزود: حدود ۳۰ سال پیش با دكتر وزیریان برای سلامت خانواده فعالیت كردیم و هیچ وقت طرح ضربتی كنترل مالاریا را فراموش نمی كنم كه با دكتر آزموده انجام دادیم. امروز كاندید دریافت گواهی ریشه كنی مالاریا در منطقه هستیم و این حاصل زحمت عزیزانی است كه در این راستا تلاش كردند. نمكی بیان كرد: امسال كارهای بزرگی در حوزه سلامت در كشور شكل گرفت. مدیریت سیلاب ها در استان های گرفتار، بدون هرگونه كمك خارجی و بدون حتی یك مورد اپیدمی انجام شد. همینطور پرونده الكترونیك سلامت بعنوان ریل گذاری موثر در عرضه خدمت و ورود پزشكی خانواده و نظام ارجاع و اعمال راهنماهای بالینی برای مدیریت اقتصاد سلامت و مصرف بهینه منابع مستقر شد. وزیر بهداشت اضافه كرد: همینطور برنامه كنترل بیماری های واگیر در مناطق هایپراندمیك را داریم و نباید فراموش نماییم كه فقط بیماری های غیرواگیر ما را تهدید نمی نماید. حدود ۲۹ سال پیش اداره كل بیماری های غیرواگیر را در وزارت بهداشت مستقر كردیم، اما نباید فراموش نماییم به اندازه تنوع و گستردگی اقلیم، تنوع بیماری های واگیر و غیرواگیر داریم. برای كنترل اچ آی وی و بیماری های مشترك انسان و دام و بیماری هایی كه امكان دارد از مرزهای غربی و شرقی وارد كشور شود، گام های موثری بر می داریم و امیدواریم سازمان جهانی بهداشت هم با نشست های منطقه ای به ما كمك كنند. نمكی تصریح كرد: در پوشش واكسیناسیون، واكسن اچ پی وی را به صورت آزمایشی و در چارچوب كار پژوهشی با واكسنی كه در شركت داخلی ساختیم، آغاز كردیم. در هفته های گذشته گواهی نامه حذف سرخك را گرفتیم و این افتخار و مدالی بر سینه پیشتازان نظام سلامت و پیشگیری كشور است. وی افزود: در عرصه درمان حركت های مهمی با اجرای طرح تحول سلامت انجام شد كه آنرا هم در بستر اقتصادی و منطقی و منطبق بر بضاعت های اقتصادی دنبال می نماییم. پرداختن به بهداشت دهان و دندان را بعنوان شاخص مورد مطالبه دنبال می نماییم و مدارس بدون پوسیدگی دندان بعنوان یكی از اهداف مهم دنبال می شود. نمكی اظهار داشت: عشایر كوچ رو هم در نقطه هدف عرضه خدمت قرار گرفته و حدود ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری راه اندازی می شود. وزیر بهداشت، در حاشیه همایش پوشش همگانی سلامت، تصریح كرد: خوشبختانه اجلاس وزرای بهداشت كشورهای مدیترانه شرقی در حالی در تهران برگزار می گردد كه آمریكا به دنبال فشار آوردن است كه در ایران هیچ اجلاس و گردهمایی منطقه ای و بین المللی برگزار نشود اما استقبال گرم وزرای كشورهای مدیترانه شرقی و مدیركل سازمان جهانی بهداشت از این اجلاس، برای ایران یك دستاورد بزرگ است و در این اجلاس موارد مهمی همچون مظلومیت مردم ایران به علت فشار تحریم ها بر روی اقتصاد كشور و اقتصاد سلامت و همینطور تهیه مایحتاج مردم مانند دارو و تجهیزات پزشكی بررسی می شود. وی خاطرنشان كرد: در این اجلاس اطلاعیه ای به نام «بیانیه تهران» تصویب خواهد شد كه سال ها بعنوان یك سند با درخشش نام تهران در اسناد سازمان جهانی بهداشت خواهد درخشید. وزیر بهداشت با اشاره به تصویب طرح «هرخانه یك پایگاه سلامت»، تصریح كرد: با همكاری همكارانم در وزارت بهداشت با هدف جامعه محور كردن خدمت در نظام سلامت، حدود ۲۰ میلیون داوطلب از خانوارها را انتخاب می نماییم و آموزش های لازم را به آنها عرضه و دانشكده ها و دانشگاه های علوم پزشكی را درگیر مسائل خانواده ها خواهیم كرد. نمكی با اشاره به اینكه بسیج ملی كنترل فشار خون یكی از رویكردهایی بود كه در عرصه جهانی، تاثیرات بسیار مثبتی داشت، اضافه كرد: این طرح یكی از محورهای موفقی است كه در این اجلاس به صورت الگو مورد توجه قرار گرفته و به سایر كشورها عرضه می شود. وی در مورد برنامه های وزارت بهداشت برای حل مشكل نیروی پزشكی و متخصص در مناطق محروم، اظهار داشت: گزینش پزشك عمومی و ظرفیت برای مناطق محروم از یك سو و ایجاد انگیزه های لازم برای ماندگاری تیم پزشكی در نقاط كمتر برخوردار، از برنامه هایی است كه دنبال می نماییم و اعتقاد داریم كه با توزیع مناسب و ایجاد انگیزه و همینطور فارغ التجصیلان سهمیه های بومی، از اواخر سال ۹۹، كشور با چالشی به نام كمبود پزشك در مناطق محروم روبرو نخواهد بود. وزیر بهداشت در انتها در مورد تعاملات ایران با سایر كشورهای منطقه مدیترانه شرقی برای تقویت همكاریهای دارویی، تصریح كرد: در این اجلاس نشست های دو جانبه ای با كشورهایی مانند لیبی، افغانستان، عراق و برخی كشورهای دیگر برای تقویت همكاریهای دارویی داشته یا داریم كه امیدوارم در جهت تقویت صادرات محصولات دارویی، گام های مهمی برداریم.

1398/07/23
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پرستار