وزیر بهداشت اعلام كرد

خسارت 7 میلیارد تومانی به زیرساخت های سلامت در سیل سیستان و بلوچستان

خسارت 7 میلیارد تومانی به زیرساخت های سلامت در سیل سیستان و بلوچستان به گزارش بیمارستان دی وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت پیشگیری از بروز بیماری های واگیر در مناطق سیل زده و همینطور ارائه خدمات لازم به سیل زدگان، در عین حال از خسارت حدود هفت میلیارد تومانی به زیرساخت های سلامت در سیل استان سیستان و بلوچستان اطلاع داد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در حاشیه جلسه با اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر و بررسی مشكلات مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان تصریح كرد: خوشبختانه با تجاربی كه همكاران بنده در سیلاب های گسترده بهار سال جاری در استان های مختلف داشتند، زحمت همكاران ما در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان، كمتر از قبل شد.

وی اضافه كرد: اندوخته های سیلاب های گسترده ابتدای سال سبب شد كه پیش از گرفتاری در سیلاب ها، موارد پر خطر حوزه سلامت، مدیریت شود. خوشبختانه ۱۶۹ مادر آبستن از محل های پرخطر توسط اورژانس به محل های امن منتقل شدند و تمهیدات بسیار خوبی برای ارسال و ذخیره كردن داروهای مورد نیاز در دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر اتخاذ شده بود.

وزیر بهداشت با اشاره به خدمت رسانی سه فروند بالگرد اورژانس هوایی در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان، خاطرنشان كرد: خوشبختانه حتی یك مورد فوتی در سیل این استان نداشتیم و افراد حادثه دیده هم بموقع به مراكز درمانی منتقل شده اند.

نمكی تصریح كرد: لاشه های حیوانات اهلی می توانند تبدیل به كانون های عفونی شوند كه تجربیات سیلاب های بهار سال جاری به ما كمك كرد كه این لاشه ها توسط صورتجلسه های همكاران ما در دانشگاه های علوم پزشكی، مورد تایید سازمان دامپزشكی كل كشور، بیمه ها و سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار گیرد تا سرعت جمع آوری و معدوم سازی لاشه های حیوانات افزایش یابد و با مخاطرات بیماری ها روبرو نباشیم.

وی تصریح كرد: خوشبختانه هیچ مشكلی در حوزه دارو و نیروی انسانی و سایر موارد در حوزه سلامت در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان نداریم.

وزیر بهداشت افزود: بزرگترین خسارتی كه می توانست در سیل استان سیستان و بلوچستان، همه ما را غصه دار كند، خسارت جانی بود و خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده در مجموعه دانشگاه های علوم پزشكی این استان، ۱۶۹ مادر آبستن و تعداد قابل توجهی از جمعیت صدمه پذیر و بیماران پیش از سیل، به محل های امن منتقل شدند.

نمكی خاطرنشان كرد: در این سفر علاوه بر معاون درمان وزارت بهداشت و همینطور رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، دكتر تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت هم برای جبران خسارت های وارده به مراكز بهداشتی و درمانی حضور دارد و برآوردی از خسارت ها به زیرساخت ها در دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر تهیه شده است.

وی اضافه كرد: نخواهیم گذاشت كه خانه بهداشت یا مركز بهداشتی و درمانی، تخریب شده باقی بماند و بر مبنای برآوردها حدود ۷ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت های حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر وارد شده كه جهت بررسی های دقیق این خسارت، تیمی از وزارت بهداشت بعد از فروكش كردن آب، به این مناطق اعزام می شوند.

بنابر اعلام وبدا، وزیر بهداشت با اشاره به اینكه بزرگترین اولویت ما در مبارزه با بیماری های واگیر، آموزش مردم است، اظهار داشت: رسانه ها و سازمان صدا و سیما باید در عرضه آموزش های لازم به مردم در جهت كنترل بیماری ها به وزارت بهداشت كمك كنند و بعد از آن، نقش همكاریهای بین بخشی، بسیار مهم و اساسی است و همه بخش ها باید به كمك وزارت بهداشت بیایند و یا ما به آنها كمك نماییم تا این وضعیت مهار شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، نمكی همینطور در نشست اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر و بررسی مشكلات مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان كه با حضور تعدادی از معاونین و مدیران وزارت بهداشت، رئیس و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی زاهدان، مسؤلان استانی و محلی در فرمانداری چابهار برگزار شد، اظهار داشت: باید برای مسائل بعد از وقوع سیل هم آمادگی های لازم را داشته باشیم. خوشبختانه تجربه بسیار گران سنگ ما در مدیریت سیلاب های گسترده بهار سال جاری در ۲۵ استان به صورت گسترده و ۶ استان به شكل بسیار وسیع تر، به ما كمك خیلی زیادی كرد.

وی اضافه كرد: تدروس دبیر كل سازمان جهانی بهداشت تعجب كرده بود كه چگونه امكان دارد با عنایت به گستردگی سیلاب ها در كشور در بهار سال جاری، بدون كمك خارجی و در شرایط تحریم، حتی یك مورد اپیدمی در ایران مشاهده و گزارش نشد و مدل ایران بعنوان مدلی برای اداره سوانحی مانند سیلاب در دنیا عنوان شد.

وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر ایرانی های خارج از كشور می خواستند در سیلاب های گسترده بهار سال جاری به هموطنان خود در ایران كمك كنند، امكان تبادل مالی وجود نداشت و هم اكنون هم آمریكا به دروغ عنوان می كند كه دارو و تجهیزات پزشكی مشمول تحریم نیست اما برای تهیه دارو و تجهیزات پزشكی، به شدت تحت فشار هستیم اما خوشبختانه با لطف خدا و پشتوانه خون شهدا و دلگرمی از مبانی اعتقادی مان، توانسته ایم كمبودهای دارویی را به كمتر از یك سوم روز مشابه سال قبل برسانیم.

نمكی افزود: هم اكنون تا تیر و مرداد سال آینده، داروهای اساسی و تجهیزات پزشكی مورد نیاز اتاق های عمل در كشور ذخیره شده و شركت های دارویی تا شش ماه اول سال آینده، مواد اولیه دارند.

وی خاطرنشان كرد: در تجارب موفق سیلاب های بهار سال جاری، مدل مدیریتی بسیار خوبی به دست آمد كه مادران آبستن و گروه های صدمه پذیر و بیماران را باید پیش از محاصره سیلاب به محل های امن، منتقل و دارو را به مقدار كافی در مراكز بهداشتی و درمانی ذخیره نماییم و این كار نه تنها علمی بلكه تجربی و پرارزش است.

وزیر بهداشت تصریح كرد: كار ما در حوزه سلامت، بعد از وقوع سیل شروع می شود. نخستین كار ما باید آموزش به مردم باشد. ركن اصلی كار ما، عرضه آموزش همگانی توسط افراد دوره دیده و با روش های درست به مردم است. باید در مورد سلامت آب شرب و جمع آوری لاشه های حیوانات اهلی، حتما مراقبت نماییم. در سیل بهار سال جاری تجربه ارزشمندی برای ما در جمع آوری لاشه ها و صورتجلسه آن توسط همكاران بهداشتی ما و عرضه آن به سازمان دامپزشكی كل كشور، بیمه ها و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به دست آمد.

نمكی تصریح كرد: برای مقابله با بیماری مالاریا به جای سم پاشی باید به دنبال شناسایی و درمان زودهنگام موارد مبتلا شدن به مالاریا باشیم؛ چونكه این روش، ارزان ترین، موثرترین و سهل ترین روش كنترل مالاریا است. مالاریا در استان سیستان و بلوچستان، از مرزهای مشترك با سایر كشورها وارد می شود.

وی اظهار داشت: خوشبختانه دكتر ظفر میرزا - وزیر بهداشت پاكستان از دوستان قدیمی بنده است و توافقاتی در زمینه ایجاد مراكز بهداشتی و درمانی، قرنطینه ها و آزمایشگاه های مشترك مرزی برای كنترل بیماری های واگیر كرده ایم. معتقدیم استان سیستان و بلوچستان، دروازه بان سلامت كشور در یكی ار پرتنش ترین مرزهای جغرافیایی با پاكستان است.

وزیر بهداشت از كمك های وزارت بهداشت برای جبران كاستی های حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشكی ایرانشهر اطلاع داد و اظهار داشت: اقدامات خوبی در این منطقه از كشور در حال انجام می باشد. بعنوان نمونه پروژه ساخت بخش بزرگ اورژانس بیمارستان امام علی (ع) چابهار در زمینی با مساحت ۳۴۰۰ متر مربع، پروژه تسهیلات زایمانی با ۲۵ تخت، ۱۶ واحد اسكان برای پزشكان، تبدیل مركز درمان بستر شهرستان كنارك به بیمارستان ۶۴ تختخوابی و تخصیص ۶۰ نیروی متخصص طرحی به این دانشگاه، بخشی از این اقدامات است.

بنابر اعلام وبدا، نمكی تصریح كرد: قبلا هم سه بار گفته ام كه استان سیستان و بلوچستان را با یك ضابطه جدید ببینیم. نمی توانیم استان هایی مانند گیلان، مازندران و البرز را با استان ها و مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و جنوب كرمان از نظر نصاب جمعیتی، همسان ببینیم و احتیاج به بازبینی داریم. باید حد نصاب تازه ای برای استان سیستان و بلوچستان و مناطق مختلف آن برای رفع نیازهای نیروی انسانی و امكانات آن فراهم نماییم.




1398/10/25
16:58:35
5.0 / 5
4326
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان