رئیس سازمان غذا و دارو:

واردات داروهای كرونا نداریم

واردات داروهای كرونا نداریم به گزارش بیمارستان دی رئیس سازمان غذا و دارو، در ارتباط با تولید داروهای بهبود كرونا كه در مراحل مختلف تحقیق و بالین قرار دارند، توضیحاتی عرضه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمدرضا شانه ساز، روز یكشنبه در نشست خبری كه به صورت ویدئو كنفرانس از محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، به عرضه توضیحاتی در مورد وضعیت دارو و تجهیزات پزشكی مورد نیاز در كشور برای مقابله با كرونا، پرداخت. وی در ابتدا به وضعیت تولید ماسك در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: پیش از بحران كرونا بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار ماسك سه لایه در كشور تولید می شد كه با بروز بحران كرونا این عدد به حدود ۱.۵ میلیون رسید و به دنبال آن با ورود ستاد اجرایی فرمان امام، این ظرفیت به ۲.۸ میلیون ماسك سه لایه رسیده است. رئیس سازمان غذا و دارو در ارتباط با ماسك های فیلتردار، اضافه كرد: پیش از بحران كرونا روزانه ۵ هزار عدد ماسك فیلتردار تولید می كردیم كه هم اكنون این ظرفیت تولید به چند برابر رسیده است. وی اظهار داشت: همچنین، روزانه بیشتر از ۴۰۰ هزار لیتر الكل را مورد استحصال قرار می دهیم. شانه ساز در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینكه هم اكنون واردات دارو برای بیماران كرونا داریم یا خیر، تصریح كرد: الان واردات دارو نداریم و آنچه شاهد می باشیم سفارش های بهمن و اسفند سال قبل است. وی افزود: خودمان می توانیم داروهای مورد نیاز در زمینه بهبود بیماران كرونا را تولید نماییم. شانه ساز با تاكید بر این مورد كه هنوز هیچ درمان دارویی شناخته شده برای كرونا نداریم كه بخواهیم به آن وابسته باشیم، تصریح كرد: همه داروهایی كه بتوانند در زمینه بهبود كرونا استفاده شود، در داخل تولید می نماییم. رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: بخشی از مواد اولیه این داروها هم توسط چند شركت داخلی اعلام شده است كه آمادگی تولید آنها را دارند. شانه ساز به تولید روزانه ۴۰ هزار دست لباس مورد استفاده كادر درمان اشاره نمود و اضافه كرد: كیفیت لباس های تولیدی به مراتب بهتر از محصولاتی است كه در كشورهای دیگر تولید می شود. وی اظهار داشت: به دنبال دپوی ۳ میلیون دست لباس برای كادر درمان هستیم. رئیس سازمان غذا و دارو، در مورد بررسی و تأیید دستگاه راداری تشخیص كرونا، تصریح كرد: مستنداتی از این دستگاه به اداره كل تجهیزات پزشكی سازمان غذا و دارو عرضه شده و همكاران ما مشغول بررسی هستند كه در صورت تأیید با ضوابط و استانداردها، نتایج آن اعلام خواهد شد. شانه ساز در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه گفته می شود كشور عربستان صعودی اجازه ورود كیت های تشخیصی به ایران را نمی دهد، اظهار داشت: بحث راهزنی محموله ها و اقلام مورد نیاز بیماران كرونایی در دنیا حتی در میان كشورهایی كه سابقه اتحاد و دوستی با هم داشتند، متأسفانه مرسوم شده كه نشان داده است داریم در جامعه بشری از اصول انسانی و اخلاقی فاصله می گیریم. وی در ارتباط با وضعیت تولید كیت های تشخیص كرونا در كشور، اضافه كرد: در حوزه كیت ها داریم به تولید داخلی فكر می نماییم و تولید داخل وجود دارد. رئیس سازمان غذا و دارو، درباره سرانجام تست های بالینی داروی «فاوپیراویر»، اظهار داشت: نه در ایران و نه در هیچ كشور دیگری هنوز اثربخشی این دارو برای كرونا ثابت نشده است. در كشور ما هم به موازات مطالعات بالینی، فرایند تولید این دارو شروع شده است، چونكه مصرف این دارو فقط برای كرونایی ها نیست و برای آنفلوانزا هم موارد مصرف دارد. شانه ساز در همین زمینه افزود: ما به دور از هیاهوهایی كه پیرامون این دارو بوجود آمده است، مطالعات بالینی را انجام می دهیم و منتظر نتایج آن هستیم.

1399/02/01
تگهای خبر: آنفلوانزا , استاندارد , بهداشت , پزشك