واردات روغن پالم ۳۶ درصد بیشتر شد

زور واردكنندگان روغن پالم چربید یا مسئولان فراموش كردند؟!

زور واردكنندگان روغن پالم چربید یا مسئولان فراموش كردند؟! بیمارستان دی: واردات انواع روغن خام در هشت ماهه امسال افزایش چمشگیری نسبت به سال گذشته داشته و درحالی روغن پالم رشد ۳۶ درصدی واردات را در بازار ایران تجربه كرده كه برخلاف سال های گذشته افزایش واردات این محصول زیر ذره بین نیست.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، سال های گذشته در پی اعتراضات وزارت بهداشت و سیاست گذاری های كنترلی صورت گرفته از جانب وزارت جهاد كشاورزی، واردات روغن خام بخصوص روغن پالم روند كاهشی داشت و در هفته های پایانی سال قبل قاضی زاده هاشمی - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی - اعلام نمود كه "وزارت بهداشت موفق شده واردات پالم را از ۷۰۰ هزار تن به ۳۵۰ هزار تن كم كند و با وجود مخالفت های بسیار توانستیم به این هدف دست پیدا كنیم و این وزارتخانه در نبرد پالم سربلند بیرون آمد".

اما به نظر می رسد امسال این فرآیند برعكس شده است، چراكه برپایه آمار رسمی انتشار یافته در هشت ماهه نخست امسال بیش از ۹۷۹ هزار تن انواع روغن خام به ارزش ۸۶۲ میلیون و ۴۶۰ هزار دلار به كشور وارد شده است كه نسبت به همین بازه زمانی در سال قبل ۵۸. ۸۷ درصد و ۶۲. ۰۳ درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر روغن پالم هم افزایش قابل توجهی را تجربه كرده است، چراكه در این بازه زمانی بیش از ۳۳۵ هزار و ۲۹۰ تن روغن پالم به ارزشی بالغ بر ۲۶۷ میلیون و ۶۲۰ هزار دلار به كشور وارد شده است كه این محصول هم ۲۱. ۸۵ درصد از نظر وزنی و ۳۶. ۴۲ درصد از نظر ارزشی افزایش داشته است.

جالب تر این كه وزارت بهداشت و شخص آقای وزیر در سال های ابتدایی دولت یازدهم دائما روی كاهش واردات روغن پالم و كم شدن سهم آن در واردات روغن خام به علت پایین تر بودن كیفیتش نسبت به دیگر انواع روغن تاكید می كرد و همین عامل سبب شد تفاهم نامه ای بین انجمن ها و تشكل های بخش خصوصی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و وزارت جهاد كشاورزی به امضاء برسد تا سهم واردات روغن پالم از مجموع واردات روغن كاهش یابد و كنترل شود.

اما شاید این تاكید و اصرارها دیگر وجود ندارد كه واردات روغن خام بخصوص روغن پالم در هشت ماهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است؛ به گونه ای كه در ماه های گذشته امسال به اندازه سال گذشته یعنی حدود ۳۳۵ هزار تن انواع روغن پالم به كشور وارد شده است و مشخص نیست چه كسی بر این فرآیند نظارت كند و پاسخگوی این بازار آشفته كیست؟

1396/09/25
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , وزارت بهداشت