در گفتگو با مهر عنوان شد؛

ماجرای خروج داروی پوكی استخوان ازفهرست بیمه، منتظرپاسخ وزیر هستیم

ماجرای خروج داروی پوكی استخوان ازفهرست بیمه، منتظرپاسخ وزیر هستیم بیمارستان دی: مدیرعامل شركت دارویی سیناژن درباره خروج داروی پوكی استخوان از پوشش بیمه ای، اظهار داشت: نامه ای به وزیر بهداشت نوشته ایم و منتظر عكس العمل ایشان هستیم.

دكتر هاله حامدی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب كه شركت ما فرآورده های دارویی زیادی تولید می كند، اضافه كرد: اصل برای ما، اعمال دقیق مقررات و قانون و رعایت قواعد بازی جوانمردانه در نظام دارویی و درمانی كشور است.
وی در ارتباط با ماجرای خروج داروی پوكی استخوان از پوشش بیمه ای، اظهارداشت: ما معتقدیم كار فنی و كارشناسی باید به جمع بندی قطعی برسد و بعد، نتیجه با صدای بلند و در بیانیه رسمی نهادی كه مسئولیت دارد، اعلام شود. حرف من مغایر شفاف سازی نیست، بلكه سفارش به منتظر ماندن برای اعلام نظر نهایی مبتنی بر جمع بندی دیدگاه های فنی، در یك بستر قانونی از پیش تعیین شده است.
حامدی فر در توضیح بیشتر، اظهار داشت: به تازگی نكاتی را در نامه ای به وزیر بهداشت منعكس كرده ایم و اخلاق حرفه ای حكم می كند تا زمانی كه وزیر تصمیم قطعی در مورد این نامه اعلام نكرده، حرفی درباره این نامه و استدلال هایی كه در آن آمده است، در رسانه ها مطرح نكنیم.
وی در مورد جزئیات نامه ای كه به وزیر نوشته است، اضافه كرد: در نامه، از آقای وزیر تقاضا كرده ایم بعنوان ارشدترین مقام نظام سلامت كشور، دستور لازم الاجرای خویش را در مورد دو ماده قانونی به ما ابلاغ كنند.
حامدی فر در واكنش به این مورد كه هزینه اثربخش نبودن دارو را پذیرفته اید، تصریح كرد: اصلا این طور نیست. بحث هزینه اثربخشی، از مبحث نامه اخیر ما به وزیر جداست. بحث هزینه اثربخشی، موضوعی كاملا فنی است. الان مدتی است كه یك تیم خبره از سیناژن ماموریت گرفته تا روی گزارش مورد بحث كار كارشناسی لازم را انجام بدهد. به محض رسیدن به جمع بندی، نتیجه را به طور رسمی به نویسندگان گزارش، دبیرخانه شورای عالی بیمه و شورای بررسی و تدوین داروهای ایران منتقل می كنیم.
وی ادامه داد: اضافه كنم كه امروز خیلی بیشتر از یك ماه پیش معتقدیم گزارشی كه مستند خروج داروی «تری پاراتاید» از فهرست بیمه قرار گرفته، گزارش دقیق و جامعی نبوده است.
حامدی فر در واكنش به اظهارات چند نفر از كارشناسان اقتصاد دارو كه مدعی شده اند این دارو هزینه اثربخشی ندارد، اظهار داشت: ماده ۱۰ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی كشور مرجع تصمیم گیری برای ورود یك دارو به فهرست تحت شمول را با صراحت كامل معین كرده است. دارو یا هر كالا و خدمت درمانی دیگر را وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه خدمات درمانی پیشنهاد می كند و شورا تایید می كند و نهایتا هیات وزیران است كه ورود دارو را به فهرست دارویی كشور، تصویب و اعلام می كند.
وی اضافه كرد: از هر یك از استادان حقوق كه بپرسید به شما خواهند گفت مقام پایین دستی مجاز به لغو تصمیم قانونی مقام بالادستی نیست و وقتی طبق قانون، مرجع تصویب ورود داروی سینوپار به فهرست بیمه، هیات وزیران بوده، طبعاً خروج آن از فهرست هم نیازمند مصوبه هیات وزیران است، در حالی كه خروج داروی سینوپار از فهرست دارویی كشور با نامه یكی از مسئولان دبیرخانه شورای عالی بیمه انجام شده و قانون چنین شانی برای دبیرخانه قائل نشده است.

1396/09/26
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , خدمات , دارو