در نشست كمیته بررسی علل مرگ كودكان مطرح شد؛

بهبود شاخص مرگ و میر كودكان زیر پنج سال

بهبود شاخص مرگ و میر كودكان زیر پنج سال مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از بهبود شاخص مرگ و میر كودكان زیر پنج سال در سال های اخیر آگاهی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فروغ مولا، در حاشیه ششمین کمیته بررسی علل مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه، شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را یکی از مهم ترین فاکتورهای توسعه پایدار کشورها در حوزه سلامت عنوان نمود و اظهار داشت: اجرای برنامه کشوری کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال از شروع سال ۱۳۸۶ توسط دانشگاه های علوم پزشکی شروع شده و هدف کلی آن کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است.
وی اشاره کرد: در این برنامه کشوری، تاریخچه مرگ هر کودک از زمان بروز نخستین علامت خطر تا زمان فوت مورد بررسی قرار گرفته و عوامل موثر برای مداخله در مرگ کودکان شناسایی می شود تا با برنامه ­ریزی و اجرای اقدامات اصلاحی، این عوامل را کنترل یا اثر آنها را کم کند.
مولا، عوارض زایمان زودرس، پنومونی، آسفیکسی زمان تولد، اسهال، مالاریا و آنومالی ­های مادرزادی را از علل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در جهان برشمرد و بر طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، اشاره کرد: خیلی از این موارد با ایمن سازی بموقع، تغذیه مناسب و کافی و مراقبت از کودکان توسط کادر بهداشتی و درمانی ماهر و آموزش دیده قابل پیشگیری است.
مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به کاهش ۴۷ درصدی مرگ و میر اطفال زیر ۵ سال در ۱۷ سال قبل در جهان اشاره نمود و اظهار داشت: این شاخص جهانی از ۷۷ مورد مرگ کودک در هر ۱۰۰۰ تولد زنده در سال ۲۰۰۰ به ۳۹ مورد در سال ۲۰۱۸ رسیده ­است.
مولا، کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال را یکی از برنامه های ششم توسعه کشور خواند که برمبنای آن باید تا سال ۱۴۰۰ با کاهش سالانه حدود یک نفر در ۱۰۰۰ تولد زنده به شاخص ۱۱، ۳ نفر برسیم.
به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۹ شاخص مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در ایران، ۱۳، ۲۸ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده­ بوده است.
مولا، بهبود شاخص مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را قابل توجه دانست و تصریح کرد: از سال ۱۳۹۲ تا حالا این شاخص از ۱۲، ۴ مورد مرگ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده به ۱۰.۸ مورد رسیده است که مداخلات انجام شده با همکاری و مشارکت معاونت های درمان و بهداشت دانشگاه در این کاهش تاثیر به سزایی داشته است.
وی، برگزاری ۱۱ دوره کارگاه احیای اطفال پیشرفته، آموزش ۲۸۷ نفر از پزشکان عمومی و پرستاران بخش­ های اطفال، برگزاری کلاس ­های آموزشی برای والدین کودکان در مراکز و بیمارستان ها و بازدیدهای نظارتی از بخش های اطفال بیمارستان ها را همچون اقدامات معاونت درمان برشمرد.
بر اساس این گزارش ششمین کمیته بررسی علل مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه با حضور تمامی اعضا انجام شد و در این کمیته دو پرونده عنوان شد و با حضور اساتید و اعضای کمیته، علل مرگ، راهکارهای ارتقای فرایندهای ارائه خدمات و پیش گیری از موارد مرگ مشابه کودکان در بیمارستان های تابعه دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه بر بررسی دقیق کودکانی که با علائمی نظیر تب، اسهال و استفراغ به بخش های اورژانس یا درمانگاه ها مراجعه می کنند و تحت نظر قرار دادن آنها تا اطمینان از رفع یا بهبود علایم تاکید شد و برگزاری کارگاه های آموزشی اورژانس­ های شایع اطفال برای پزشکان عمومی­ ضروری عنوان شد.

1399/07/16
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , پرستار