مهر گزارش می دهد؛

سرنوشت انتظار ۱۰ساله پرستاران، نگاه ها به كمیسیون تلفیق است

سرنوشت انتظار ۱۰ساله پرستاران، نگاه ها به كمیسیون تلفیق است بیمارستان دی: طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری در تابستان ۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد و از آن روز تاكنون، جامعه پرستاری چشم انتظار اجرایی شدن این قانون خاك خورده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، نیروهای پرستاری در صف اول عرضه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم قرار دارند و از این حیث، بیشترین اصطكاك را با بیماران و مردم دارند. شاید همین نزدیك بودن به بیماران است كه سبب شده حجم زیادی از گلایه ها و اعتراضات مردم و بیماران به كمبودها در زمان بستری در بیمارستان ها، متوجه پرستاران شود. چون، بیش از سایر كادر درمانی در مقابل چشم بیماران قرار دارند.
این وضعیت به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در سطح بیمارستان های دولتی، دوچندان بدتر شد. زیرا، به یكباره حجم كار و خدمت پرستاران به علت مراجعات زیاد بیماران، دو تا سه برابر شد و همین موضوع، سبب گردید نیروهای پرستاری، در شیفت های الزامی حاضر شوند. این در حالی بود كه به تناسب خدماتی كه به بیماران عرضه می شود، نیروی مورد نیاز پرستاری وجود ندارد و در نتیجه، گاها شاهد حضور یك پرستار بر بالین هفت تا هشت بیمار در بخش های بستری بیمارستان ها بوده ایم.
در همین حال، موج اعتراضات و گلایه ها جامعه پرستاری از كمبود نیرو و افزایش حجم خدمات به بیماران در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی، هنوز بی پاسخ مانده است. زیرا، وزارت بهداشت برای جذب نیروی پرستاری نیاز به مجوز دولت دارد و از سوی دیگر، كمبود منابع اعتباری و مالی، دست به دست هم داده تا پرداختی های اضافه كار و كارانه پرستاران، با تاخیرهای چند ماهه و گاها یك سال همراه باشد. دكتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، با اذعان به این واقعیت كه عزیزترین و شریف ترین قشر در كنار تیم های پزشكی، پرستاران هستند، می گوید: فشار روی آنها بیشتر از جامعه پزشكی است و كار بسیار سختی دارند و وضع معیشتی آنها در مقایسه با پزشكان یا پرستاران خارجی، مناسب نمی باشد. وی با عنوان این مطلب كه در دولت قبل اتفاقاتی افتاد و كمك هایی در مورد دریافت كارانه شد كه البته كافی نیست. معتقد می باشد كه پرستاران حق دارند اظهار نارضایتی كنند و در عین حال تعدادشان هم كم است؛ زیرا همین تعداد به اندازه دو برابر كار می كنند. وزیر بهداشت با بیان این مطلب كه دولت نمی خواهد بزرگ تر شود و اجازه استخدام نمی دهد، می گوید: ما اجبار می نماییم كه پرستار اضافه كار انجام بدهد، اما او حاضر نیست این كار را انجام بدهد. فشار زیادی را تحمل می كنند و امیدواریم بتوانیم دولت و مجلس را متقاعد نماییم تا در این دوره متفاوت عمل شود. آرزو دارم اگر اشكالی در دولت یازدهم داشتیم، در این دولت اصلاح نماییم. كامران سیفی پور عضو شورای عالی نظام پرستاری كشور، اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را مغایر با روح اقتصاد مقاومتی می داند و می گوید: مخالفان تعرفه گذاری پرستاری مخالفان سلامت مردم، قانون، مجلس و سیاست های اقتصاد مقاومتی هستند. وی با اشاره به اینكه قریب به یك دهه از تصویب قانون تعرفه گزاری خدمات پرستاری می گذرد، می افزاید: تعرفه گذاری پرستاری مطابق اصل ۴۴ چهار قانون اساسی، در اصول ۱۰ گانه مقام معظم رهبری، سیاست های اقتصاد مقاومتی و قانون برنامه ششم توسعه لازم الاجرا است و معیار های واگذاری امور به مردم را مشخص، ارزش گذاری و امكان پذیر می كند و بستر اولیه برای حرفه ای شدن و كمك به مردم است چون هزینه های درمانی و پرداخت از جیب را می كاهد. سیفی پور با اشاره به اینكه متاسفانه تحریم های جامعه پرستاری برداشته نشده است، می گوید: از آنجائیكه خدمات پرستاری با نرخی به مراتب مناسب تر از سایر تعرفه ها و با كیفیتی بی بدیل عرضه و پیشنهاد شده است ازاین رو مخالفان تعرفه گذاری پرستاری احیانا مخالفان سلامت مردم، قوانین مجلس و سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری هستند. محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری، در گفتگو با خبرنگار مهر، می گوید: در طول ۱۰ سال قبل كه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به تصویب مجلس رسیده است، تنها بهانه برای اجرای آن، نبود منابع مالی بوده است. وی با عنوان این مطلب كه مطالبه جامعه ۳۰۰ هزار نفری پرستاری كشور، این است كه قانون ۱۰ سال بر زمین مانده اجرایی شود، می افزاید: نمی دانیم باید تا كی صبر و تحمل نماییم، زیرا اگر قبول نداریم جامعه پرستاری جزو نظام سلامت كشور است، حداقل بخشی از مردم هستند كه باید به خواسته منطقی آنها احترام گذاشت. حالا پیشنهاد اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، با موافقت كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به كمیسیون تلفیق رفته است، جامعه پرستاری انتظار دارد این كمیسیون با تصویب این اعتبار، به ۱۰ سال انتظار آنها آخر دهد و خبر خوشی در آستانه روز پرستار به گوش تلاشگران عرصه سلامت برسد.

1396/10/22
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پزشك , خدمات