شایع ترین عوامل بروز سکته مغزی

شایع ترین عوامل بروز سکته مغزی بیمارستان دی: بگفته متخصصان 90 درصد سکته های مغزی به سبب داشتن سبک زندگی نادرست رخ می دهند، اما در عین حال تشخیص و درمان بموقع این بیماری، شانس بهبودی کامل را در صورت بروز سکته مغزی بالا می برد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، با بی تحرکی، تغذیه ناسالم و زندگی پرتنش و پر استرس روزمره، خطر سکته مغزی نیز بیشتر می شود. باید توجه کرد که اگر درمان سکته حاد مغزی در چهار ساعت اولیه صورت گیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون ایجاد عوارض و ناتوانی، بهبودی کامل خواهند یافت. بطور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد افرادی که به سکته های مغزی مبتلا می شوند در اثر این بیماری جان خودرا از دست می دهند و ۶۰ تا ۷۰ درصد بیماران با درمان مناسب می توانند زندگی مستقل داشته باشند.

همچنین ۸۰ درصد سکته های مغزی بر اثر لخته خون و ۲۰ درصد بقیه بر اثر خونریزی به وجود می آیند. بیماران سکته مغزی از زمان شروع علائم تا شروع درمان نباید بیش از سه تا چهار ساعت را برای درمان دارویی و حداکثر شش ساعت را در موارد درمان آنژیوگرافی از دست بدهند. گفته می شود که سکته مغزی در کل دنیا دومین علت مرگ و نخستین علت از کار افتادگی است، اما در کشورهای پیشرفته هم اکنون سومین علت مرگ است که با پیر شدن جوامع در آینده نه چندان دور در آن کشورها نیز دومین علت مرگ خواهد شد.

سکته مغزی مرگ ناگهانی بافت مغز است و یک اورژانس پزشکی شمرده می شود که می تواند موجب از دست رفتن عملکرد مغز شود. همین طور سکته مغزی به دو علت کلی بروز می کند؛ ایجاد تنگی و انسداد در رگ های خون رساننده به مغز و بروز خونریزی در اثر لطمه عروقی در مغز. البته بیش از نیمی از افرادی که سکته مغزی کرده اند، توانایی های خودرا باز می یابند.

باید توجه کرد که شایع ترین عواملی که سبب بروز سکته های مغزی می شوند عبارتند از فشار خون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی خصوصاً اختلالات ریتم قلب، کلسترول خون بالا، تنگی عروق گردنی و... است.

علائم سکته مغزی نیز بصورت فلج عمومی بدن رخ می دهد، اما با اهمیت ترین علامت این اختلال، اختلال بینایی گذرا در یک یا هر دو چشم، اختلال در راه رفتن، درد و سوزش در یک طرف بدن است.
سکته مغزی بطور معمول با بی حسی صورت و دست و پا، ضعف خفیف و اختلال تکلم هم راه است. فرد مبتلا باید در کمتر از سه ساعت به بیمارستان دارای خدمات تخصصی مغز و اعصاب برسد.

همچون عوامل خطرناک سکته مغزی در درجه اول سن بیمار است؛ با بالا رفتن سن به سبب پیری رگ های مغز، خطر سکته مغزی بسیار بالاتر از دوره جوانی می شود. عوامل موثر در افزایش خطر سکته مغزی با بالا رفتن سن شامل فشار و چربی خون بالا، بیماریهای قلبی، بیماریهای ارثی، سیگار، چاقی و... هستند. ۹۰ درصد سکته های مغزی به سبب داشتن سبک زندگی نادرست رخ می دهد. با بی تحرکی، تغذیه ناسالم و زندگی پر تنش و پر استرس روزمره خطر سکته مغزی بیشتر می شود.

بر این اساس متخصصان، کم تحرکی، مصرف بی رویه نمک و چربی، چاقی، استعمال دخانیات و در مجموع رژیم نامناسب غذایی را عاملی برای حرکت به سمت سکته های مغزی ایرانیان می دانند.

باید توجه کرد که تشخیص و درمان بموقع، شانس بهبودی کامل را در صورت بروز سکته مغزی بالا می برد، اما برای این کار حتما باید علائم سکته مغزی را به درستی بشناسیم. همین طور کاهش LDL یا سطح کلسترول بد خطرات مبتلاشدن به سکته مغزی را می کاهد و سلامت قلب را بهبود می بخشد.

بنابر اعلام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، باید توجه کرد که افراد سیگاری دو برابر بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به سکته هستند. سیگار کشیدن رگ های خونی و فشار خون را بیشتر می کند و تسریع گرفتگی عروق است. همین طور افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، در خطر بیشتری با کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و سکته مغزی روبه رو هستند. عدم فعالیت، اضافه وزن، یا هر دو خطر بروز سکته مغزی و سایر بیماریهای مرتبط را بالا می برند.

1401/12/18
تگهای خبر: استرس , بیمارستان , بیماری , پزشك