مدیرعامل سازمان انتقال خون مطرح كرد؛

كمبود خون در اسفند ماه، مراكز خونگیری در نوروز فعال است

كمبود خون در اسفند ماه، مراكز خونگیری در نوروز فعال است بیمارستان دی: مدیرعامل سازمان انتقال خون كشور، اظهار داشت: چنانچه روند اهدای مستمر خون به تعویق بیفتد، طبیعتا با كمبود مواجه خواهیم شد و یكی از كمبودهای فصلی كه هر سال تكرار می شود، اسفند ماه است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علی اكبر پور فتح الله درمورد ذخیره خون و فرآورده های خونی در كشور، اظهارداشت: هم اكنون شاخص اهدای خون در ایران ۲۷ نفر به ازای یك هزار نفر است كه شاخص خوبی است و سالانه بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در كشور خون اهدا می كنند.وی اضافه كرد: سازمان انتقال خون كشور حدود ۵۰۰ هزار نفر اهداكننده مستمر دارد كه در طول سال دوبار خون اهدا می كنند، یعنی هم اكنون در كشور ما ۵۲ درصد اهداكنندگان خون، اهداكننده مستمر هستند.پورفتح الله با اشاره به اینكه با عنایت به میزان اهداكنندگان مستمر خون در كشور در یك نگاه كلی كمبود خون در كشور وجود ندارد، اظهارداشت: طول عمر فرآورده های خونی بسیار كوتاه و كمتر از سه روز است و چنانچه روند اهدای مستمر خون به تعویق بیفتد، طبیعتا با كمبودهای فصلی مواجه خواهیم شد و یكی از كمبودهای فصلی كه هر سال تكرار می شود، اسفندماه است.مدیرعامل سازمان انتقال خون كشور در توضیح چرایی كمبود خون در اسفندماه اظهار داشت: ماه های آخرسال بخصوص ماه اسفند، با كم خونی مواجه هستیم، چراكه تعداد اعمال جراحی در اسفندماه افزوده می شود و اغلب پزشكان تمایل دارند كه اعمال جراحی بیماران را در این ماه انجام دهند، زیرا در نیمه اول فروردین ماه دسترسی به مراكز درمانی كمتر است و اعمال جراحی انتخابی به پیش از سال نو موكول می گردد. ازاین رو مصرف خون بالا می رود.پورفتح الله شرایط ویژه مردم در این ماه را مزید علت بر عدم رجوع اعلام نمود و اظهار داشت: مردم در ایام نزدیك به سال نو با پدیده خانه تكانی و خرید و تداركات عید مواجهند، خیلی از مشاغل درگیر كارهای آخر سال بوده و مشغله مردم زیاد است، ازاین رو فرصتی برای رجوع جهت اهدای خون پیدا نمی كنند، از طرفی برودت هوا، بارش باران و برف و همینطور آلودگی هوا هم اهداكنندگان را با صعوبت بیشتری برای رجوع روبرو می كند؛ زیرا در هفته گذشته كه هوا آلوده بود؛ در تهران رجوع كنندگان برای اهدای خون كه تعداد آنها به روزی ۱۲۰۰ نفر می رسید، به كمتر از ۱۵۰ نفر كاهش پیدا كرد.وی اضافه كرد: از طرفی باید با ذخیره خونی مناسبی وارد سال جدید شویم و آمادگی لازم را برای بیماران و مصدومان حوادث در روزهای تعطیل داشته باشیم.مدیرعامل سازمان انتقال خون كشور اظهار داشت: نكاتی كه عنوان شد، سبب می شود، كمبود مقطعی خون و فرآورده های خونی در كشور رخ دهد، اما سازمان انتقال خون تلاش خویش را برای تامین و مدیریت نیازهای خونی بیماران در پیش گرفته است تا در سایر استان ها و شبكه خونرسانی میزان اهدا خون بالاتری داشته باشیم.وی با اشاره به اینكه فرایند خون گیری از اهداكنندگان متوقف نشده و در روزهای تعطیل سال هم پابرجاست، تصریح كرد: در روزهای تعطیل نوروز درب خیلی از مراكز اهدای خون به روی اهدا كننده باز است و اسامی آن مراكز بزودی اعلام خواهد شد.

1396/12/10
تگهای خبر: اهدای خون , جراحی , سازمان انتقال خون