معاون درمان وزارت بهداشت:

عوارض واكسن كرونا ثبت می شود

عوارض واكسن كرونا ثبت می شود بیمارستان دی: معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح مهم ترین عوارض واکسن کرونا در کشور پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، قاسم جان بابایی، در حاشیه شانزدهمین اجلاس مجازی رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی، اظهار داشت: سامانه ای داریم که مرتب عوارض همه کسانی که واکسن دریافت می کنند، در آن ثبت می شود. بر این اساس تا حالا عوارضی که داشتیم عوارض متعارف یک واکسن است مانند درد محل تزریق، تب خفیف، دردهای استخوانی و همان علائمی که ممکنست پس از تزریق هر واکسن ویروسی اتفاق بیافتد. وی ادامه داد: مواردی که درباره فوتی ناشی از تزریق واکسن گزارش شده، هم در دانشگاه ها کمیته علمی داریم هم در وزارت بهداشت که تمام پرونده های این بیماران بررسی می شود و پس از تحلیل و بررسی گزارش می شود. از آنجایی که واکسیناسیون از سنین بالای ۸۵ سال و بعد بالای ۸۰ سال و بعد هم افرادی بالای ۷۵ سال شروع شده، خیلی از این عزیزان ممکنست که بیماریهای زمینه ای داشته باشند و علت فوت شان ناشی از آن بیماری زمینه ای باشد. به هر حال ما سالانه ۴۰۰ هزار فوتی غیر کرونائی در کشور از قبل هم داشتیم که مهم ترین علت آن سن بالا بوده که افراد ممکنست گرفتار بیماری نارسایی کلیه، دیابت پیشرفته، فشار خون پیشرفته و…، باشند. در پرونده هایی هم که بررسی شده، فوتی ها به سبب بیماری زمینه ای بوده، نه واکسن. بدین سبب مردم نگران واکسن نباشند و ان شاءالله طبق برنامه ریزی ها این واکسن را دریافت نمایند. جان بابایی افزود: در وضعیت اوج کرونا مجبور شدیم خدمات غیر اورژانسی را مقداری کمرنگ کرده و ظرفیت تمام مراکز دولتی، تامین اجتماعی، خصوصی و خیریه و سازمان هایی مانند نیروهای مسلح و…، با اولویت برای کرونا بوده است. حال باتوجه به روند رو به کاهش کرونا از همکارانمان خواهش کردیم که هرچه سریعتر خدمات غیر اورژانسی را هم شروع کنند. گرچه در تمام این مدت خدمات اورژانسی را انجام می دادیم. کمااینکه در فروردین امسال نسبت به فروردین ۱۳۹۹ میزان حوادث جاده ای در کشور ۶ برابر شده بود که خدمات دهی در این موارد انجام شد. معاون درمان وزارت بهداشت اظهار داشت: از دستاوردهای این دوره این بود که به رغم این که بار بیماری بسیار بیشتر بود و تعداد مراجعه کنندگان ما در بیمارستان ها چه برای سرپایی چه بستری، تقریباً دو برابر پیک های قبلی بوده و سه برابر هم افراد جوانمان بیش از گذشته مبتلا شدند و همین طور در بیشتر استانها بیش از ۸۰ درصد سوش ها از نوع انگلیسی بوده است، با این وجود میزان مرگ و میر نسبت به بار بیماری کمتر شد و به نصف آمار گذشته رسیده بود. البته همین میزان فوتی هم مایه تأسف است و قابل جبران نیست، اما با تلاش کادر بهداشت و درمان این شرایط بوجود آمد.

1400/02/23