یك متخصص پوست و مو:

شوره با كمبود زینك ارتباط دارد

شوره با كمبود زینك ارتباط دارد بیمارستان دی: یك متخصص پوست اظهار داشت: مبتلایان به شوره سر یا قارچ های پوستی مقاوم به درمان امكان دارد از فقر زینك رنج ببرند.

محبوبه مبشری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار نمود: شوره سر یا پوسته ریزی عارضه ای است كه بخش قابل توجهی به آن مبتلا هستند یا حداقل یك بار آن را تجربه كرده اند.
وی افزود: لایه شاخی پوست سر 20 تا 30 روز زمان نیاز دارد تا فرایند رشد خویش را طی كرده و بعنوان پوست مرده از سر جدا شود. در مواقعی كه این روند 20 تا 30 روزه به شكل غیر طبیعی تسریع شود، شوره سر تولید خواهد شد.
این متخصص بیماری های پوست و مو با اشاره به اینكه شوره سر شیوع بالایی داشته و برخی آن را طبیعی می دانند اظهار داشت: گرمای طولانی مدت، پوست چرب و تعریق، وراثت، استرس و فشارهای روحی، كم خوابی، هوای خشك، استفاده از كلاه های تنگ و قارچ ها می توانند باعث این مشكل شوند.
مبشری افزود: در مواردی كه شوره سر به درمان های قارچی پاسخ خوبی می دهد و با استفاده از محلول ها یا شامپوهای ضد قارچ بهبود پیدا كرده اما پس از مدتی دوباره ظهور پیدا می كند، باید عوامل ثانویه كه باعث این امر می شوند توسط پزشك كنكاش شود.
وی ادامه داد: امكان دارد فرد به عاملی حساسیت داشته باشد. همینطور احتمال دارد به هر دلیلی سیستم دفاعی بدن شخص تضعیف شده باشد یا املاح مورد نیاز پوست به حد كافی تامین نشده و پوست هم دچار التهاب شده باشد.
این متخصص بیماری های پوستی اظهار داشت: زینگ یا همان روی، عنصر بسیار مهمی برای سیستم دفاعی بدن و البته پوست است. زینك در تمایز لنفوسیت T نقش دارد. همینطور از غشا سلولی محافظت می كند. مطالعات نشان داده است كه بیش از 60 درصد بیماران مبتلا به شوره سر، كمبود زینك دارند.
مبشری اظهار داشت: همینطور این عنصر در كنترل التهابات پوستی هم موثر است و كمبود آن در بدن، پوست را در برابر عوامل خارجی صدمه پذیر می كند. زینك باعث ترمیم سریع پوست در زمان صدمه ها می گردد. بنابرین مبتلایان به شوره سر یا قارچ های پوستی مقاوم به درمان كه امكان دارد از فقر زینك رنج ببرند، این فقدان را در بدن خود كنترل كنند.

1397/06/03
تگهای خبر: التهاب , بیماری , درمان , متخصص