دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اعلام كرد؛

كاهش برگشت فرآورده های خونی توزیعی در بیمارستان ها

كاهش برگشت فرآورده های خونی توزیعی در بیمارستان ها بیمارستان دی: رئیس اداره امور آزمایشگاه های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از طریق اندازی سیستم استاندارد مراقبت از خون و فرآورده های خونی در بیمارستان های تابعه این دانشگاه آگاهی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید محمدرضا یثربی، با اشاره به تولیت سازمان انتقال خون در تامین نیاز مراكز درمانی به خون و فرآورده های خونی، اظهار داشت: با همكاری سازمان انتقال خون و دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، مشكلات و نقصها سیستم هموویژولانس كه با هدف مراقبت از خون و فرآورده های آن در بیمارستان های دانشگاه مستقر بوده است، در حال كاهش است. وی ادامه داد: در سال ۹۷ از ۱۷ بیمارستان دولتی ۱۵ بیمارستان و از ۵۹ بیمارستان خصوصی ۵۳ بیمارستان توانستند سیستم همویژولانس را به صورت استاندارد در بیمارستان های خود مستقر كنند. یثربی اشاره كرد: با اجرای برنامه های آموزشی، پیگیری بخشنامه ها و ابلاغ دستورالعمل ها و تشكیل جلسات هماهنگی با اعضا كمیته همویژولانس و مدیران بیمارستان ها، توانستیم درصد برگشت توزیع فرآورده ها را در بیمارستان های دولتی از ۵ درصد در سال ۹۶ به ۲، ۶ درصد در سال ۹۷ و درخواست گلبول قرمز شسته شده را در بیمارستان های دولتی از ۱۶۹۴ واحد در سال ۹۶ به ۱۳۳۱ واحد در سال ۹۷ كاهش دهیم. وی با مثبت ارزیابی كردن مدیریت مصرف در بیمارستان های دانشگاه، اضافه كرد: بیشترین میزان كاهش در برگشت فرآورده مربوط به بیمارستان سوم شعبان دماوند، بیشترین میزان كاهش درخواست گلبول قرمز شسته شده مربوط به بیمارستان طرفه، بیشترین كاهش درخواست پكسل مربوط به بیمارستان مدرس، بیشترین میزان كاهش درخواست فرآورده اشعه دیده مربوط به بیمارستان طالقانی و بیشترین امتیاز كسب شده از مقایسه امتیاز فرم عوارض ناخواسته احتمالی پس از تزریق خون و فرآورده خونی، مربوط به بیمارستان مسیح دانشوری است. یثربی، مدیریت مصرف خون تقاضا شده برای هر جراحی، تشكیل جلسات برنامه ریزی شده با سازمان انتقال خون، تعیین بیمارستان های مرجع بانك خون برای بیمارستان های كم مصرف و مدیریت مصرف خون در شهرستان های تابعه دانشگاه را همچون اقداماتی عنوان نمود كه امسال با جدیت در حال پیگیری است تا بتوان روند مصرف را به حد استانداردهای لازم رساند. یثربی ضمن تشكر از زحمات و تلاش های اعضای كمیته هموویژولانس و مدیران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تصریح كرد: امسال به همت همكاران فعال در حوزه امور آزمایشگاهی، سیستم هموویژولانس در بیمارستان های تحت پوشش با استانداردهای لازم استقرار می یابد.

1398/04/05
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بیمارستان , پزشك