پوشش بیمه ای 1400 قلم دارو به شرط تجویز پزشک

پوشش بیمه ای 1400 قلم دارو به شرط تجویز پزشک به گزارش بیمارستان دی، طرح دارویاری ضرورتی اجتناب ناپذیر در اقتصاد سلامت کشور به شمار می رفت که با انتقال یارانه دارو به مصرف کننده از راه بیمه ها، پوشش بیمه ای داروها را افزایش داده و اقلام بیشتری از داروها را زیر چتر بیمه ها برد و در عین حال با اجرای این طرح، قیمت دارو هم به سمت واقعی شدن رفت...

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در چارچوب طرح دارویاری تعداد داروهای زیر پوشش بیمه، افزایش پیدا کرده است؛ به صورتی که ۱۱۹ قلم داروی پر مصرف بدون نسخه که قبلاً بیمه نبودند، زیر پوشش بیمه قرار گرفتند و بدین سان داروهایی مانند داروهای سرماخوردگی، دیفن هیدرامین، استامینوفن و... که قبلا بیمه نبودند در صورت تجویز پزشک در نسخه الکترونیک (با هدف تجویز و مصرف منطقی دارو و مدیریت منابع عمومی) جزو بیمه قرار گرفتند. همینطور ۳۶۶ قلم داروی ضروری پرمصرف برای بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی، قلبی و عروقی و... هم زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.
افزایش شمار بیمه شدگان به دنبال اجرای طرح دارویاری طرح دارویاری با بودجه مصوب ۷۳ هزار میلیارد تومان طراحی شده است. فاز اول آن هم از ۲۳ تیرماه با بودجه ای حدودا ۴۰۰۰ میلیارد تومان اجرایی شده است که سهم بیمه سلامت تا اینجای کار حدود ۱۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. طرحی که بدون شک میتوان آنرا عاملی برای ارتقای کارایی بیمه ها دانست چونکه در فرصتی کوتاه با در نظر گرفتن اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی، حدود ۶ میلیون نفر به جمعیت زیر پوشش بیمه همگانی افزوده شد و این افراد به صورت مجانی زیر پوشش قرار گرفتند.
یکی از مهم ترین خدماتی که سازمان بیمه سلامت ایران در کنار دیگر وظایف خود پیگیری می کند، مشارکت در اجرای طرح دارویاری با هدف کاهش مشکلات حوزه دارو و هزینه کرد درست اعتبارات در ارتباط با این حوزه است. پیش از این متاسفانه معضلات و چالش هایی در حوزه دارو وجود داشت که بدون تردید با اجرایی شدن این طرح از میزان آن کم می شود. یکی از مهم ترین مشکلات در این خصوص قاچاق دارو است که طرح دارویاری به شدت با آن مقابله می کند.
پوشش بیمه ای ۱۴۰۰ قلم دارو درصورت تجویز الکترونیک نقش بیمه های پایه درمان در طرح دارویاری، پرداخت مابه التفاوت ارز دارویی است. در واقع بیمه ها افزایش قیمت بوجود آمده برای داروها را پوشش می دهند تا پرداختی افراد جامعه تفاوتی نسبت به قبل نداشته باشد. مابه التفاوت پرداخت شده توسط بیمه سلامت و سایر بیمه های درمانی بسته به داروی خریداری شده، متفاوت می باشد. میزان افزایش قیمت اعمال شده بر ۱۴۰۰ قلم دارو در صورتیکه از راه نسخه الکترونیک برای خرید اقلام دارویی اقدام گردد، توسط بیمه ها پوشش داده می شود تا پرداختی از جیب مردم افزایشی نداشته باشد.
به طورکلی کاهش هدر رفت منابع، رشد صنایع دارویی، پیشگیری از تخلفات ارزی و قاچاق دارو، رشد کیفیت داروهای ایرانی، افزایش صادرات دارو، کاهش کمبودهای دارویی و... همگی از فواید حذف ارز ترجیحی دارو است. با اجرای طرح دارویاری مبالغی که دولت هزینه می کند به جای درستی می رود و از سو استفاده برخی افراد جلوگیری می شود.
تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب العلاج از طرفی در زمینه بیماران خاص و صعب العلاج که معمولاً مصرف کننده داروهای خاص و عموما واردتی هستند، مجلس شورای اسلامی در مصوبات در ارتباط با قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اعتبارات ویژه ای را برای سازمان بیمه سلامت جهت عرضه خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج در نظر گرفته است. بر این اساس نمایندگان با تصویب بودجه ۵ هزار میلیارد تومانی، سازمان بیمه سلامت را مکلف کردند توجه به این گروه از بیماران را در اولویت قرار دهد، هرچند که سازمان بیمه سلامت در ادوار گذشته هم خدمات دهی به بیماران صعب العلاج را پیگیری کرده است.
درهمین رابطه و در اجرای تکلیف قانونی بند (ن) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با عنایت به لزوم تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعب العلاج، هیئت وزیران «اساسنامه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج» را به تصویب رساند.
اضافه شدن ۲۹ بیماری به لیست بیماری های خاص تصمیم دولت برای تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در جهت ایجاد وحدت رویه، انسجام در منابع مالی و خدمات برای توسعه پوشش هزینه بیماران مذکور و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره مندی از خدمات درمانی، اتخاذ شده است. در همین رابطه ۲۹ بیماری به لیست بیماران خاص زیر پوشش بیمه سلامت ایرانی ها افزوده شده است. بیماری های سرطانی، بیماری هایی مثل فلج مغزی، صدمه های نخاعی، پارکینسون، بیماری های مزمن و پرهزینه مانند قلبی _ عروقی و دیابتی مورد حمایت بیمه سلامت قرار می گیرند و از این پس بیماران خاص برای درمان خود هزینه های کمتری پرداخت می کنند.
در کنار موارد ذکر شده، سازمان بیمه سلامت ایران خدمات دهی به مبتلایان به اوتیسم، اتباع، بیماران نیازمند به خدمات توانبخشی، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد را هم اجرا می کند.
در مجموع باید اظهار داشت که بیمه همگانی سلامت یکی از ستون های اصلی هر جامعه برای داشتن نیروی انسانی سالم و توانمند است، ازاین رو دولت ها در سالهای اخیر بیشتر از گذشته به اهمیت این مورد پی برده و در جهت آن اقدام نموده اند.
پوشش بیمه همگانی سلامت را باید یکی از مترقی ترین اهداف نظام سلامت بدانیم؛ هدفی مهم که می تواند چتر حمایتی مناسبی برای همه افراد جامعه باشد، بخصوص اقشار صدمه پذیر که هنگام بیماری گرفتار مشکلات فراوانی از نظر پرداخت هزینه های دارو و درمان می شوند، با پوشش بیمه ای می توانند از صدمه هزینه سرسام آور در امان باشند.
طی سالهای گذشته اقداماتی توسط وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت در شناسایی افراد فاقد بیمه و زیر پوشش بیمه قراردادن این افراد انجام شد و در دولت سیزدهم هم در جهت اقدامات حمایتی از اقشار ضعیف و کم درآمد، بیشتر از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه مجانی قرار گرفتند و چرخه شناسایی افراد فاقد بیمه و ارائه خدمات بیمه ای درمان به آنها ادامه دارد.

1401/06/15
تگهای خبر: امداد , بهداشت , بیماری , بیمه