عادات اشتباهی كه سلامت مردان را تهدید می كند

عادات اشتباهی كه سلامت مردان را تهدید می كند بیمارستان دی: مدیرگروه سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت سلامت مردان بعنوان نیمی از جمعیت كشور و بخش مهمی از نیروی كار مولد در جامعه، بر لزوم مشاركت و همكاری همه جانبه سازمان ها برای ارتقای سلامت مردان تاكید نمود.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر اهدایی وند با اشاره به این که هفته بین المللی سلامت مردان از ۱۵ تا ۲۱ ژوئن برگزار می شود، اظهار نمود: سال جاری با عنایت به شیوع کووید ۱۹ در دنیا و شدت مبتلا شدن و مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان، اولویت های هدف گذاری ها هم تغییر کرده است.
وی با تاکید بر اینکه توجه به سلامت مردان بعنوان نیمی از جمعیت کشور، استقامت و ارتقای نیروی کار در جامعه و به دنبال آن توسعه کشور را به دنبال خواهد داشت، اضافه کرد: در کشور ما هم هفته اول اسفندماه بعنوان هفته ملی سلامت مردان با هدف حساس سازی جامعه نسبت به سلامت مردان و افزایش دسترسی آنان به اطلاعات سلامت نامگذاری شده است.
اهدایی وند افزود: در کشور ما امید به زندگی در بدو تولد در مردان حداکثر ۷۲، ۵ سال و در زنان حداکثر ۷۵.۵ سال برآورد شده و این در شرایطی است که مردان در معرض شاخص های خطر محیطی و شغلی بیشتری نسبت به زنان هستند.
مدیر گروه سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد به مواد مخدر، عدم توجه به تغذیه سالم و فعالیت فیزیکی مناسب و ورزش را همچون شاخص های تهدید کننده در سلامت مردان دانست.
وی افزود: از سوی دیگر پایین بودن سطح سواد سلامت در مردان، عدم توجه و رفتن به موقع به مراکز بهداشتی و درمانی برای غربالگری و درمان بموقع بیماری ها منجر به تاخیر در مداخلات لازم در مردان و در نتیجه شیوع روز افزون ابتلای مردان به بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشارخون، سرطان و بیماری های از این قبیل شده است.
اهدایی وند تصریح کرد: به دنبال استقرار طرح تحول سلامت در کشور برنامه عرضه خدمات سلامت مردان هم در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقویت شده و در این راستا اقدامات گوناگونی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: این اقدامات شامل تشکیل پرونده بهداشتی، معاینات پزشکی، مشاوره و مراقبت های تغذیه ای و روان و آموزش گروه های هدف در چارچوب گروه های سنی در مردان و توزیع مکمل ویتامین D است.
وی از تشکیل حدود دومیلیون پرونده الکترونیک سلامت برای مردان در گروه های سنی مختلف تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اطلاع داد و اظهار داشت: از آغاز سال ۹۸ تا کنون تعداد ۱۰۴ هزار و ۲۴۶ نفر از مردان بالای ۳۰ سال هم از نظر دیابت، فشارخون و اختلال چربی خون خطرسنجی شده اند و مورد غربالگری قرار گرفته اند.
غربالگری ۱۵ هزار و ۵۰ نفر از مردان ۵۰ تا ۷۰ ساله از نظر سرطان روده بزرگ، ارزیابی الگوی تغذیه و تن سنجی ۴۵۰ هزار و ۹۰۶ نفر از مردان میانسال و به صورت کلی بررسی، غربالگری و خدمات کمک درمانی به ۲۳ هزار و ۱۵۷ نفر افراد گرفتار چاقی، ۵۸ هزار و ۲۶۲ نفر افراد دارای اضافه وزن و ۲۲۸ هزار و ۶۸۹ نفراز مردانی که گرفتار چاقی شکمی هستند، همچون این خدمات است.
اهدایی وند با اشاره به اینکه ۶۰۰ هزار و ۱۱۸ نفر هم از مردان هم از نظر سلامت روان در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی غربالگری شده اند، افزود: با عنایت به شرایط ویژه کنونی، از اول اسفند تا کنون ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۸۳۲ نفر از مردان توسط مراقبین سلامت از نظر کووید ۱۹ غربالگری شده اند.
به قول اهدایی وند، امسال با عنایت به اهمیت نقش مولد مردان در دوره پنجره جمعیتی"سلامت مردان در محیط کار" با تاکید بر آموزش پیشگیرانه برای بیماری های آنان از قبیل سرطان های مردان، ترومای ناشی از حوادث، ناباروری مردان و مواردی از این دست بعنوان مبحث اصلی هفته مذکور انتخاب شده است.
او در آخر بر اهمیت سلامت جمعیت کثیر مردان شاغل کشور شامل کارمندان، کارگران و صنوف در بخش صنعت، کشاورزی و سایر ارگان ها تصریح کرد و اظهار داشت: مشارکت و همکاری همه جانبه سازمان ها برای ارتقای سلامت کارکنان برای دستیابی به اهداف سلامت مردان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.



1399/03/25
14:23:28
5.0 / 5
2517
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان